Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry

Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nebo James Cameron chystá ještě nějaký jiný film kromě Avatarů?

Už v roce 2006 mluvil James Cameron o tom, že by chtěl k Avatarovi natočit v případě úspěchu dvě pokračování. Po tom, co si film vydělal tolik, že si ve studiu Fox mohli penězi připalovat, nemohlo být o dalších Avatarech pochyb. Jenže Cameron je díky úspěchu vlastním pánem, a tak nezáleží tak úplně na nikom jiném než na něm, kdy se sequelů dočkáme. Další díly byly porůznu odkládány a navyšoval se jejich počet. Premiéra dvojky se postupně přesouvala z prosince 2014, na prosinec 2015, následně na prosinec 2016 a konečně na prosinec 2018.

Teď se zdá, že bychom se skutečně druhého Avatara mohli za dva roky dočkat, protože Fox oznámil, že 21.12. 2018 uvede do kin film z produkce Lightstorm Entertainment. A to je Cameronova firma, která dělá prakticky jenom jeho filmy. Ano, je možné, že na prosinec bude přesunutá Cameronem produkovaná Alita: Battle Angel, která je v tuhle chvíli naplánovaná na červenec 2018. A nikdy nejde vyloučit ani to, že firma zprodukuje nějaký jiný, dosud neohlášený film.

V minulosti nicméně společnost produkovala jen dva filmy, které nerežíroval sám Cameron: Zvláštní dny Jamesovy exmanželky Kathryn Bigelow a Solaris Stevena Soderbergha, který Cameron podobně jako Alitu chtěl dlouhá léta natočit sám, než uznal, že na projekt nemá čas. Můžeme tedy spekulovat o tom, jestli místo Camerona nakonec někdo nenatočí thriller The Informationist, ale daleko jednodušší vysvětlení je, že 21.12. 2018 skutečně uvidíme Avatara 2. Tedy, pokud jej Železný Jim zase neodloží…

Následujících filmů se máme dočkat na Vánoce 2020, 2022 a 2023.

Avatara 2-5 režíruje James Cameron, který natočí všechny filmy naráz. Pokračování budou rodinnou ságou o Jakeovi, Neytiri, jejich dětech a jejich konfliktech s lidmi. V hlavních rolích se vracejí Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver a Stephen Lang. Produkuje Jon Landau, scénáře k filmům napsali s Cameronem Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver, Shane Salerno. S premiérami filmů se počítá na Vánoce 2018, 2020, 2022 a 2023.

Zdroj: Slashfilm

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu Avatar 2 snad konečně dostal datum premiéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest