Avatar 2: S premiérou v roce 2017 se stále počítá

Avatar 2: S premiérou v roce 2017 se stále počítá | Fandíme filmu
20th Century Studios
Podle Jamese Camerona už je natáčení opravdu za rohem.

Pokračování Avatara je jedním z nejodkládanějších filmů posledních let. Premiéru dvojky jsme prapůvodně měli vidět už na Vánoce 2014. Premiéra se ale postupně odsouvala a odsouvala a momentálně se s Avatarem 2 počítá na Vánoce 2017. V aktuálním rozhovoru režisér James Cameron fanoušky ujišťuje, že přespříští závěr roku skutečně je cílový termín, ke kterému se filmaři pokoušejí směřovat. Zároveň však dodává, že, datum premiéry nepovažuje za až tak důležité. Podstatné je podle něj pouze to, aby byly všechny chystané tři filmy zveřejněny s ročním odstupem, protože i když jde o samostatné příběhy, jsou zároveň propojené „meta-narativem“, který je pojí do jednoho podstatně většího celku.

Poslední dva roky probíhaly intenzivní přípravy vizuální podoby všech chystaných filmů. Hotoví jsou všichni tvorové i všechna prostředí, stejně jako všechny „světy v rámci světa Pandory“. Scénáře se stále ještě píší, ale už jsou téměř hotové. Vývoj nových technologií je dokončený. Ateliéry jsou připravené, stejně jako potřebná infrastruktura. Vše by tedy podle Jamese mělo být připravené k tomu, aby se po prvním lednu 2016 mohlo začít natáčet. Připomínáme, že všechna tři pokračování budou natočena naráz.

Podle dosavadních informací budou hrdiny dalších filmů opět Jake Sulley (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saladana), popřípadě jejich potomci. Děj se má odehrávat na Pandoře či dalších okolních měsících planety Polyphemus. Přinejmenším část budoucích dobrodružství se má odehrávat v pandorských oceánech. Dále se počítá s návratem Sigourney Weaver a Scotta Langa, i když stále není jasné, jestli se nějakým způsobem vrátíme k jejich zesnulým postavám nebo si zahrají zcela nové role – dosavadní zprávy se v tomto ohledu rozcházejí. Natáčet se bude na Novém Zélandu, kam se Cameron i se svojí rodinou odstěhoval a stále nevíme, zda nebude alespoň část filmu natočená ve vyšší snímkové frekvenci, podobně jako Hobit. Scénáře k chystaným filmům společně s Jamesem Cameronem napsali Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman a Shane Salerno.

Zdroj: Montreal Gazette

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest