Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje

Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Přišel čas, aby si Marvel na pár týdnů uzmul světové kasovní žebříčky.

Třetí i čtvrtá marvelovská fáze bude plná origin filmů s méně či více známými hrdiny. Doctor Strange nám tak může pomalu ukazovat, jaký "normální" stav můžeme pro tyhle filmy očekávat. Teď tu máme 85 milionů coby víkendový debut, který je 14. kasovním vítězem Marvelu v řadě a 14. debutem nad 50 milionů. Od dob Iron Mana jde o nejlepší superhrdinský start, který překonává i úvody Thora nebo Captaina Ameriky. Dnes jsou k dispozici zatím jen odhady tržeb, přesná čísla jsou známa vždy až v pondělí. Tehdy se dozvíme, zda se podařilo překonat i Thora 2, který o úvodním víkendu utržil 85,7 milionu dolarů. Oba dva filmy se poperou také o místo nejlepšího listopadového otevíráku studia Disney. Samozřejmě to je i nejlepší otvírák pro všechny zúčastněné včetně Benedicta Cumberbatche

Konečné americké tržby čekejte mezi 200 - 250 miliony. Buzz je silný, recenze pozitivní. Na druhou stranu Strange je dospělejší než takový Ant-Man nebo Strážci galaxie. Je tam dost probodávání, dospělí herci a žádní mývalové. Těžko říct, jestli tohle v dnešní době má ještě význam, každopádně následující tři týdny dospělejší konkurence můžou činit Marvelu potíže. Naštěstí tu máme zbytek světa jako třeba Čínu, kde film vytáhl 44 milionů a určitě tam dá celkově stovku. Jde o třetí nejlepší marvelovský úvod v Číně, hned po Avengers: Age of Ultron a Captain America: Občanská válka. Celosvětově jsme po 13 dnech celosvětového nasazení na 325 milionech, což už teď staví Strange nad Neuvěřitelného Hulka, který utržil celkově jen 263 milionů. Konečných 600 až 700 mega je u Doktora prakticky jistota. 

Se solidním debutem přichází DreamWorks a jejich Trollové. Je to jeden z posledních filmů, které ještě distribuují Foxové, budoucnost jinak patří Comcastu, který DreamWorks celé koupil. Těch 45,6 milionů je super, podobají se Peanuts ve filmu, taktéž od Foxů. I DreamWorks jsou pořád zárukou solidní animované zábavy, ačkoli jim poslední dobou může trochu zatápět studio Illumination. Hodně tomu pomáhá zbytek světa, kde filmy tak trochu potají vydělávají velké peníze, i když o nich v souvislosti s americkým trhem občas mluvíme hodně zklamaně. Trollové jsou zatím mezinárodně na 104 milionech. 

Poslední novinkou je válečné syrové drama Hacksaw Ridge, ve kterém prochází medik Andrew Garfield druhoválečným Pacifikem bez jediného výstřelu. Po deseti letech jde o návrat Mela Gibsona na režisérskou stoličku a kritici uznávají, že Mel prostě špínu a krev umí - jde o tradiční melodrama s hodně intenzivními bojovými scénami. Start 14,7 milionů je nadějný, film stál jenom čtyřicítku. Navíc je debut zase o týden dřív než by měl být, tedy na Den veteránů 11. listopadu, a tahle formulka zatím téměř nikdy nezklamala. Film hodně rezonuje u starší cílovky nad 50 let, což znamená, že výdrž bude skvělá, protože tihle diváci do kina nepospíchají a jestli si na Hacksaw Ridge najdou čas za tři nebo čtyři týdny, film v kinech pořád bude. 

Hodně špatné zprávy potkávají Inferno, které spadlo v pátek oproti předchozímu týdnu o 66,6 %, za celý víkend to pak dělá 57procentní úbytek diváků a tržbu 6,25 milionů. Ve Státech pohroma s 26 dosavadními miliony, celosvětově to ale dělá 185 mega. Nikdo ale nemůže tvrdit, že Hanksovi a spol. nějak hrozně uškodil Strange, protože Affleck a jeho Zúčtování problémy nemělo. Film ztratil sedmistovku kin a stejně spadl jen o třetinu. V Americe je tak na 70 milionech a ve světě na 110 mega. A teď dva milníky: Hledá se Dory překonalo Zootropolis a je teď s 1,024 miliardy celosvětově druhý nejúspěšnější film roku a čtvrtý nejlepší animák všech dob. Dítě Bridget Jonesové jinak přešlo přes 200 milionů celosvětově při rozpočtu 35 milionů a navzdory 23 milionům z Ameriky. A vlastně je tu ještě jedna malá poznámka. Když jsme naposledy mluvili o Mechanikovi zabijákovi: Vzkříšení, nevypadalo to moc dobře. Film má v Americe pořád jen 21 milionů a víc to nebude. Ve světě se ale udály věci, které málokdo předpokládal. Film naprosto zabodoval v Číně se 44 miliony a úhrnně je na 109,4 milionech celosvětově. A to znamená jediné - jde o největší Stathamův sólový hit kariéry. Neuvěřitelný...

Jediná menší novinka týdne je drama Loving od dnes už osvědčeného mladého režiséra Jeffa Nicholse. Sleduje skutečný příběh černošky a bělocha, kteří v amerických 50. letech bojovali za své manželství. Film debutoval ve čtyřech kinech za 169 000 dolarů a hned příští týden jde do dalších čtyřiceti sálů. 

Příští týden nás čekají Příchozí, černošské Almost Christmas, thriller Shut In a do dvou kin půjde prý nekoukatelný experiment Anga Leeho s názvem Ulička slávy. Mrkněte na trailer a nezapomeňte přepnout na 60 FPS.

Zdroj: Forbes

 

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje | Fandíme filmu Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje | Fandíme filmu Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje | Fandíme filmu Box Office: Divný víkend aneb Doctor Strange boduje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest