The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy

The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jedním z prvních pokusů je dystopická sci-fi pro mládež. Koukněte na trailer.

Příběhy z dystopické budoucnosti jsou dnes stejně běžné jako animáky nebo romantické komedie. Lidstvo prostě nejspíš baví sledovat, kam až to současná společnost může dopracovat. Možná jednou filmy tohohle typu budeme moct využít jako výukové materiály pro další generace. Kdybychom se měli řídit podle nového celovečeráku The Thinning, bylo by na místě začít s učením ihned.

V nehostinné budoucnosti, kdy je nouze o přírodní zdroje, je totiž zvykem ztenčovat řady obyvatel modré planety pomocí jednoduchého vědomostního testu. Ten rozhodne, kdo je dost inteligentní na to, aby se vyplatilo ho živit, a kdo naopak musí z kola ven. Nešťastníky, kteří nemají dostatek správných odpovědí, vláda bez milosti zlikviduje. Že je to půvabná představa? Přidejte si k tomu ještě solidní reklamní masáž typu Amerika je nejchytřejší, tj. nejlepší, nemluvě o psychických traumatech chudáků, kteří musí v takovém světě žít. Filmy jako The Thinning mají své opodstatnění. Pokud přinesou něco, co nás přinutí přemýšlet nebo pokud nás prostě pobaví - tak, že na ty dvě hodinky v kině zapomeneme na všechno ostatní.

The Thinning je ale v tomhle směru otazníkem. Trailer nám zas a znova servíruje smečku vzpurných teenagerů, kteří se nechtějí jen tak smířit se svým osudem, a vyhlásí proto válku systému. A jak je už zvykem, začnou zjišťovat, že testy jsou ve skutečnosti jen zástěrkou zamotané sítě konspirací. Teprve sedmadvacetiletý režisér Michael J. Gallagher navíc není tak úplně zárukou kvalitní podívané: jeho předchozí díla, seriál Storytellers a horor Smiley, se od diváků dočkaly jen průměrného přijetí. Casting je plný vesměs neznámých tváří, což samozřejmě nemusí nutně znamenat nic špatného. Titulní párek středoškoláků si zahráli Logan Paul (Foursome) s mladičkou Peyton List (Deník malého poseroutky 3). V dalších rolích se objeví Lia Marie Johnson (Expelled) a Calum Worthy (seriál Austin a Ally). Bude stačit po sto jedné zopakovat to samé?

Co je tedy na filmu tak zajímavé? Proč jej zmiňovat? Jde o jeden z vůbec prvních celovečerních filmů natočených přímo pro platformu YouTube Red. YouTube je už delší čas velkým hráčem na poli internetového videa díky obsahu, který nahrávají jeho uživatelé. Poslední dobou se ale snaží ty nejúspěšnější YouTubery aktivně podporovat a společně s placenou platformou YouTube Red také přímo vstupuje do vývoje a financování. Oproti Netflixu nebo Amazonu však neangažuje již zavedené filmaře, leč pomáhá točit filmy a plnohodnotné seriály svým vlastním hvězdám. Zatím se nezdá, že by o filmy byl zájem mimo okruh stávajících diváků YouTube, ale kdo ví, třeba se postupně od YouTube Red dočkáme filmů, o kterých se bude mluvit napříč celou filmovou veřejností. Film byl zveřejněný v první polovině října a ohlasů je minimum.

The Thinning

12.10.2016 | USA
Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu The Thinnig: YouTube začíná produkovat celovečerní filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest