The 5th Wave: Chloë Grace Moretz a mimozemšťané

The 5th Wave: Chloë Grace Moretz a mimozemšťané | Fandíme filmu
Invaze z vesmíru zdevastovala lidstvo. Mezi zbytkem lidské populace, který je ještě naživu, se nachází i Chloë Grace Moretz.

Mimozemská návštěva z vesmíru tu už byla tolikrát, že by to vydalo na hodně dlouhý seznam. V červnu ti šmejdi s nekalými úmysly přiletí zase a proti nim bude stát kanóny vyzbrojený Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka. Nedávno se k další sci-fi s mimozemšťany tentokrát připojila dívčí hvězdička Chloë Grace Moretz z Kick-Ass. Ta se objeví v hlavní roli připravovaného snímku The 5th Wave (Pátá vlna). Projekt bude vycházet z románové předlohy, jež napsal Rick Yancy, která si našla cestu i na české pulty obchodů.  

Moretz se vtělí do románové postavy jménem Cassie Sulliven. Osiřelá šestnáctiletá dívka, která přežila první čtyři vlny útoku, se snaží v tomto válkou zmítaném prostředí najít svého mladšího brášku. Cassie cizím nájezdníkům říká Jiní. Mezi zbytkem lidí panuje značná nedůvěra, protože Jiní vypadají jako my. Sama Cassie se také rozhodla pro své bezpečí nikomu nevěřit, jenomže při své cestě narazí na tajemného mladíka Evana Walkera, jenž se může stát její poslední nadějí. Vyvstává moment, kdy si musí zvolit mezi důvěrou a zoufalstvím, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Chce-li se vzdát nebo jít dál. Pátá vlna se ale blíží…

Sci-fi thriller bude vznikat ve spolupráci Sony a GK Films. Jedním z producentů bude dokonce Tobey Maguire a za kameru usedne J Blakeson, jenž natočil zatím dva krátkometrážní filmy a celovečerní kriminálku s názvem Zmizení Alice Creedové. Scénář napíše Susannah Grant (Erin Brokovich). GK Films získaly práva na zfilmování v roce 2012, kniha vyšla o rok později a má být prvním dílem plánované trilogie. V galerii najdete originální obal knížky.

Zdroje: The Wrap, Geek Tyrant

Pátá vlna

15.01.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest