Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death

Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Námětů na příběhy o soudci Dreddovi je mnoho, ale investovat se do nich nikomu nechce.

V roce 2012 dorazila do kin povedená akční řežba Dredd. Byl to pokus o filmový reboot značky, ze kterého však zůstal jeden osamocený příběh s Karlem Urbanem (Star Trek) v hlavní roli. Ten spolu s fanoušky stál o pokračování a horlivě se k postavě nekompromisního soudce hlásil. Sem tam se něco šustlo, ale nějaké reálné prohlášení o budoucnosti Dredda na plátnech nikdy nepřišlo. Až do teď, kdy se o tom rozpovídal jeho komiksový otec a spolutvůrce John Wagner.

V krátkém rozhovoru prozradil, že si je jistý pokračováním. To by mohlo vyvolat naději, kdyby Wagner zároveň na rovinu neřekl, že netuší, kdy a kdo by jej mohl udělat. Jinými slovy, zpustošený svět budoucnosti je na teď po filmové stránce mrtvý. I když si Wagner myslí, že látce by se mohlo dařit i v seriálové podobě, vše záleží jen na správném uchopení. Z odpovědi ve stylu „všechno je možné“ jde bohužel o to víc vyčíst, že o filmu skutečně nikdo s potřebnými finančními zdroji momentálně nepřemýšlí.

Každopádně, pokud by se na pokračování dostalo (čistě hypoteticky), existuje zajímavý námět z pera Alexe Garlanda (scenárista Dredda), který byl podle Wagnera, studiu Fox předložen ještě dřív, než dostal zelenou Dredd. Místo smrtonosného Urbana jsme mohli dostat nadpřirozenou a ztrhanou postavu známou jako Judge Death, kterého i s hotovým scénářem studio zamítlo jako něco příliš metafyzického.  A vlastně se není čemu divit, když publikum nakonec nepřijalo ani výrazně střízlivějšího Dredda.

V komiksech 2000AD, kde příběhy z tohoto univerza vycházejí, je Judge Death  vůdcem nemrtvých Temných soudců z alternativní dimenze, ve které se za zločin pokládá samotný život, protože všechny zločiny jsou přece páchány živými. To je podobná logika, kterou má většina robotů, kteří se rozhodnou vyhladit lidstvo, protože nic neohrožuje naši planetu tak, jako právě člověk. S metafyzickým zabijákem však tenhle příběh na plátně přeci jen nevidíme každý den.

Karl Urban je každopádně do Dredda podobně zapálený jako Ron Perlman do Hellboye, tak třeba se skutečně dalších příběhů někdy dočkáme, obzvlášť streamingové společnosti jsou po podobném materiálu hodně hladové. K článku přikládáme obrázky s komiksovým vyobrazením Temných soudců a povedený fan artový počin zobrazující souboj Dredd (K. Urban) vs. Death. Přikládáme úvodní titulky seriálu pro Netflix, jak si je vysnil jeden fanoušek:

 

Dredd

21.09.2012 | USA, Velká Británie, Indie, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death | Fandíme filmu Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death | Fandíme filmu Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death | Fandíme filmu Dredd: Studio odmítlo film o Judge Death | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest