Birth of Dragon: Čeká nás další film o životě Bruce Lee

Birth of Dragon: Čeká nás další film o životě Bruce Lee | Fandíme filmu
Slavná legenda bojových umění se dočká nového biografického filmu od režiséra Správců osudu.

Bruce Lee – toto jméno je ve světě bojových umění nesmazatelným pojmem a zanechalo svůj silný otisk i ve světové kinematografii. Za ta léta od Leeovy záhadné smrti vznikla celá řada životopisných a dokumentárních filmů, v nichž byl přiblížen krátký, leč dost inspirativní život této slavné osobnosti. Dalším volně biografickým snímkem o životě „Malého draka“ je už dlouho plánovaný titul Birth of Dragon (Zrození draka). Filmového zpracování se ujme George Nolfi, režisér Správců osudu a spoluscenárista Bourneova ultimáta nebo Dannyho parťáků 2.

Projekt napsala zkušená dvojice Christopher Wilkinson a Stephen Rivele, z jejichž práce vzešla životopisná dramata Nixon (1995) a Ali (2001). Film se inspiruje skutečnou událostí, v níž se Bruce Lee tehdy utkal s mistrem Wong Jack Manem, který údajně nesdílel Leeovu otevřenost zasvěcovat do tajů bojového umění nejenom čínské studenty. (To se nezamlouvalo čínské menšině obecně). Filmaři slibují vyprávění poutavého, vzrušujícího a samozřejmě trochu smyšleného příběhu o stvoření legendy. Filmování je ohlášeno na příští jaro.

Bruce Lee (skutečným jménem Lee Jun Fan) se narodil 27. 11. 1940 v San Franciscu. Zemřel 20. 7. 1973 v Hong Kongu, ve věku pouhých 32 let. Jeho smrt je zahalena tajemstvím, ale jako oficiální příčina se udává krvácení do mozku, které způsobil obrovský otok, zřejmě zapříčiněný četnými zraněními hlavy, jež Bruce za svůj život utrpěl. S manželkou Lindou Emery přivedli na svět syna Brandona Lee, který tragicky zahynul v 28 letech během natáčení filmu Vrána, a dceru Shannon Emery Lee. 

Zdroje: Variety, Slashfilm

 

Birth of the Dragon

25.08.2017 | USA, Kanada, Čína
Akční, Drama, Životopisný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest