Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe

Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 16 obrázků
K tomu potenciální obsazení Deadpoola 2, téma Deadpoola 2, jak mohl Deadpool vypadat pod jiným režisérem a proč Deadpool není Deathstroke.

X-menovské snímky nepatří do filmového světa Marvelu, protože celou značku na plátně spravuje konkurenční studio Fox. Deadpool nicméně miluje popkulturní odkazy, popkulturní komentář a prolamování čtvrté zdi. Ve filmu se tak objevila celá řada odkazů na svět Marvelu, jako by na nás chtěl hrdina v červeném mrknout a říct, že k Marvelu prostě patří. Určitě jste si museli všimnout, že vysloužilá bitevní loď, na které se odehrává finále filmu, vypadá jako Helicarrier, tedy obří létající loď známá z Avenegrs. Filmaři samozřejmě tvrdí, že kvůli právní situaci mezi Foxem a Marvelem nic takového není možné, ale ta podoba je zcela zřejmá. O něco nenápadnější je postava Boba, kterého ve filmu hrál Rob Hayter. Jde o odkaz k postavě Hydra Boba, akorát to ve filmu nešlo říct naplno – opět kvůli právům.

Nejnovější odkaz potom obsahuje vystřižená scéna, která je na Blu-ray k filmu. V dané scéně je vidět, jak je záporák filmu Ajax (Ed Skrein) propouštěn z vězení. A jak se můžete přesvědčit dole v galerii na screenshotu, věznice se jmenuje The Raft. To je přitom jméno slavné věznice pro superzločince, kterou jsme mohli vidět v Captain America: Občanská válka, kde do ní byli internováni neposlušní členové Avengers. Zatímco v Civil War šlo o hypermoderní ponorné plavidlo, v Deadpoolovi je The Raft pouze ostrov. Není zřejmé, zda scéna do filmu pouze nezapadala, nebo nakonec nějakým způsobem zasáhli právníci.

Jak pokračují přípravy pokračování, které by se mělo začít točit začátkem příštího roku? Scenárista Simon Kinberg nedávno odhalil, že si snímek bude dělat legraci z ohromného množství pokračování a superhrdinských filmů, kterými je současný Hollywood podle mnohých už přesycený. Krom toho se pouze tu a tam objevují nějaké drobné zprávy o potenciálním castingu. Víme, že ve filmu Deadpoolovi bude dělat společnost populární Cable. O roli se už dávno přihlásil Stephen Lang, který momentálně září v hororu Smrt ve tmě. Přiznává ale, že pouze chytil příležitost za pačesy a nebrání se na sebe upozornit. S nikým ze studia však nemluvil a není si jistý, jestli by vůbec kvůli natáčení několika pokračování Avatara měl na Deadpoola 2 čas.

Reportér Jeff Sneider nicméně zaslechl, že by jedním z kandidátů na roli měl být Kyle Chandler, kterého můžete znát ze seriálu Friday Night Lights nebo třeba z filmu Super 8. Kandidátkou na roli Domino pak má být Mackenzie Davis (Halt and Catch Fire, Blade Runner 2). I kdyby Davis roli nakonec nedostala, můžeme se zřejmě těšit alespoň na to, že postavu Domino uvidíme na plátně. Je to nájemná žoldačka a členka Cableova týmu X-Force, které její mutace umožňuje manipulovat pravděpodobností – díky tomu má vždycky velké štěstí. Oba dva si můžete prohlédnout dole v galerii na fanouškovských artworcích.

A když je řeč o artworcích, v galerii si můžete také prohlédnout, jak mohl Deadpool vypadat, kdyby jej realizoval Jeff Wadlow. V roce 2013 si studio Fox pořád ještě nebylo jisté, jestli dát peníze na eRkovou verzi Tima Millera, a tak krátce zvažovalo konkurenční projekt Wadlowa. Ten chtěl postavu udělat realističtější a víc ji držet při zemi. Proto na artworcích můžete vidět Deadpoolovi oči a celý kostým daleko víc působí jako upravená motorkářská kombinéza. Zvažovaným protivníkem byl Random, žoldák, který si dokáže z paže nechat narůst palnou zbraň. Můžeme být rádi, že projekt nakonec realizován nebyl, a to nejen proto, že se Millerův Deadpool většině fanoušků líbil, leč také kvůli prosté skutečnosti, že Wadlow zatím nenatočil žádný vyloženě přesvědčivý film. Naposledy jsme od něj mohli vidět druhého Kick-Asse, který byl po skvělé jedničce zklamáním. Dlouhou dobu Wadlow vyvíjel také X-Force (drsná týmovka s Deadpoolem a Cablem v čele), ale není zřejmé, zda je jeho verze pořád ještě v přípravě nebo se od ní po úspěchu Millerova Deadpoola upustilo.

Dále v galerii najdete několik plakátů a pár srandiček, které Ryan Reynolds zveřejnil na svém Instagramu. Úplně na konci je v galerii společný obrázek Deadpoola s Deathstrokem (čerstvě odhalený jako záporák příštího samostatného filmu s Batmanem), což odkazuje k přiloženému videu, ve kterém Deadpoolův tvůrce Rob Liefeld diváky přesvědčuje, že si oba dva antihrdinové nejsou vůůůůbec podobní. Druhé video je pak japonský trailer na X-Men: Apokalypsu, do kterého se vloupal Deadpool.

Zdroje: Slashfilm, Slashfilm II, Lone Fire Warrior, GQ, BossLogic, Meet The Movie Press, ComicBook.com, Ryan Reynolds, Happy Sad Confused

Deadpool

12.02.2016 | USA, Kanada
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 17

Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu Deadpool a jeho propojení s Marvel Universe | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest