Hra o trůny: Sedmá řada dorazí se zpožděním

Hra o trůny: Sedmá řada dorazí se zpožděním | Fandíme filmu
HBO
Konečně jsme se dočkali vyjádření HBO k nejbližší budoucnost Trůnů. A seriál bodoval při nominacích na ceny Emmy.

Televizní stanice HBO konečně potvrdila některé informace o sedmé řadě seriálu Hra o trůny (Game of Thrones). Jak už se před nedávnem nechali slyšet showrunneři David Benioff a D.B. Weiss, nadcházejí sezona bude mít opravdu jen sedm epizod. Poprvé v historii seriálu tak nějaká řada bude mít méně než deset dílů. Délku osmé řady HBO nepotvrdilo, odhaduje se ale, že bude mít mezi 6 až 8 díly. Zkrácení délek obou sérií se vysvětluje jako záměr tvůrčí dvojice seriál zbytečně nenatahovat a směřovat ho k předem vytyčenému konci.

Fanoušky moc nepotěší ani zpráva ohledně premiéry sedmé řady. V minulosti seriál startoval vždy na jaře (až na třetí sérii pokaždé v průběhu dubna). S příchodem zimy do Západozemí ale potřebují filmaři počkat na vhodnější podmínky pro natáčení a tak se Hra o trůny vrátí na obrazovky až v létě 2017. Z větší části se bude opět točit v Severním Irsku, dále pak na Islandu a ve Španělsku.

A i když se práce nad další etapou seriálu začíná pomalu rozjíždět, tak si celý tvůrčí tým zavzpomíná na šestou řadu ještě minimální při letošních cenách Emmy. Ty se povedlo Hře o trůny s celkovými 23 nominacemi doslova ovládnout. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Peter Dinklage (Tyrion Lannister) a Lena Headey (Cersei Lannister) obdrželi již svou několikátou nominaci, Kit Harington (Jon Snow) a Maisie Williams (Arya Stark) jsou nominováni poprvé. Seriál je dál nominován například za režii Jacka Bendera (epizoda Vrata) a Miguela Sapochnika (epizoda Bitva bastardů) a za scénář (epizoda Bitva bastardů).

Co říkáte na prodloužené čekání až do léta? Máte do té doby vyhlídnutou nějakou seriálovou náhradu?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest