X-Men: Bryan Singer dohlédne na televizní seriál

X-Men: Bryan Singer dohlédne na televizní seriál | Fandíme filmu
Po řadě x-menovských filmů se chystají také hrané seriály ze světa X-Menů. Čerstvě byl ohlášen nový, který nás zavede do mutantího podsvětí.

Je to celkem nedávno, co studio FOX začalo usilovat o možnost použít marvelovskou značku X-Men i v rámci televize v podobě seriálu. To nějaký čas nevypadalo jako průchodné, jedině s možností nějaké vzájemné spolupráce ala SONY, kdy by FOX zpětně vyšel vstříc Marvel Studios.

Zdá se, ale že je Marvel vstřícnější, než by se na první pohled zdálo. Tedy alespoň jeho televizní divize. FOX od ní dostal zelenou a začaly první přípravy pilotního dílu hned několika různých seriálů. Nejprve byly v přípravě seriály Legion a Hellfire. Legion už se točí a pojednává o mladém muži, který v psychiatrickém ústavu zjišťuje, že hlasy v jeho hlavě jsou překvapivě skutečné. Hellfire měl pojednávat o stejnojmenném společenském klubu z 60. let minulého století, který jsme poznali už ve snímku X-Men: První třída. Hrdinou seriálu měl být mladý agent, který by zjistil, že s milionářským klubem začala spolupracovat mocichtivá žena s nadpřirozenými schopnostmi.

Podle aktuálních informací nicméně byly přípravy Hellfire zrušeny a místo toho Fox chystá úplně jiný seriál. Marvel jej bude koprodukovat, což je zřejmě ten důvod, proč dohoda o seriálové tvorbě dopadla hladce. Samotnou realizaci seriálu nicméně obstará FOX a určitý produkční dohled budou mít Bryan Singer (X-Men: Apokalypsa) a Simon Kinberg, kteří mají na starosti filmovou ságu X-Menů. Hlavní práci na seriálu prozatím odvádí Matt Nix (seriál Burn Notice).

FOX se dle svého oficiálního vyjádření dlouhodobě snaží o rozvinutí svého podílu na marvelovských značkách. V rámci komiksů se podle něj nabízí celý vesmír plný dobrodružství, mytologie a složitých, emocionálních vztahů, ze kterých chtějí pro seriál čerpat. Ze strany Marvelu je slyšet jen chvála a radost ze spolupráce. Jestli jde o chválu zaslouženou samozřejmě posoudíme, až to uvidíme. Dobrou zprávou ale je, že se studiím alespoň na televizní rovině daří nějak produktivně komunikovat, třeba se to odrazí i do filmového světa.

Co se týče zápletky seriálu, tak zatím můžeme čerpat pouze z popisu k pilotu. Máme se setkat se dvěma obyčejnými rodiči, kteří zjistí, že jejich dítě je obdařené mutantskými schopnostmi. Kvůli nepřátelské vládě jsou donuceni uprchnout a připojit se k podzemní síti mutantů, aby vůbec přežili.

To nezní špatně, je tu zřetelně několik silných třecích ploch, na kterých se dá v ději stavět. Plus podzemní hnutí může nabídnout neokoukanou část světa mutantů. Ale opět platí, že mnohem více poznáme, až ze samotného seriálu. Produkční dohled ovšem špatný není, více snad přinese Comic-con. Zatím nepadla sebemenší zmínka o tom, zda bude seriál navázaný na filmové X-Meny, nicméně u Hellfire a Legion se dříve mluvilo o tom, že návaznost bude buď zcela minimální nebo úplně nulová.

Co na to říkáte vy? Doufali jste, že tento seriál vznikne? A které nové mutanty byste tipovali do hlavních rolí?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest