Iron Sky: Nacisti chtějí znovu ovládnout svět

Iron Sky: Nacisti chtějí znovu ovládnout svět | Fandíme filmu
Tentokrát nezaútočí z Německa, ale z vesmíru. The battle for Earth is gonna get Nazi. Máme pro vás představení filmu a trailery.

Z mrazivého Finska k nám přichází snímek s velmi nekonvenčním námětem. V roce 1945 už si nacistické Německo muselo připustit, že jejich plány na světovou krutovládu vzaly za své. Proto vytvořili tajnou základnu v Antarktidě, kde si mohli vybudovat vesmírné lodě a zdrhnout na Měsíc. Tam si 70 let lízali rány a připravovali plán na opětovnou invazi. V roce 2018 nastal pravý čas na očekávanou odvetu. Tento šílený příběh nám připravila skupinka finských poloprofesionálních nadšenců v čele s režisérem Timo Vuorensolaem. S podobným projektem mají filmaři již zkušenosti, a to díky jejich prvotině z roku 2005, jménem Star Wreck: In the Pirkinning (dle ohlasů šlo o celkem podařený snímek). Iron Sky se ponese v podobném sci-fi komediálním duchu.

Produkce filmu odstartovala už v roce 2006 a od začátku měla problémy s financováním. Peníze se nakonec pomalu shromažďovaly a celý film byl dokončen na konci minulého roku s celkovým rozpočtem 7,5 milionů eur. Na obrazovce uvidíme především málo známé herce.

Při zhlédnutí upoutávek musí člověk uznat, že film má celkem slušný vizuál, kterému vděčí kromě trikařů také kamerám typu RED, jenž byly při natáčení použity. Pokud mám s něčím srovnávat, vybaví se mi film Mars útočí! Tak či tak musí srdíčko fanoušků bláznivých sci-fi snímku poskočit radosti. Iron Sky se poprvé představilo před týdnem na německém filmovém festivalu Berlinale. Zájem byl enormní, lístky na promítání byly vykoupeny do hodiny. Ohlasy jsou zatím vcelku pozitivní, nejvíce se chválí komediální stránka snímku. Film by měl vtrhnout do kin 4. dubna, bohužel česká premiéra nebyla zatím oznámena.

 

Iron Sky: Teaser

 

 

Iron Sky: Trailer

 

Iron Sky: Trailer 2

 

 

Zdroje: Ironsky.net, Wikipedia, Tyden

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest