Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky

Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 25 obrázků
Jen pár týdnů před premiérou stále obestírá Suicide Squad řada otázek. Reportáže z natáčení přinášejí několik zajímavých odpovědí.

Ta úplně nejzákladnější premisa Sucidie Squad (Sebevražedný oddíl) je jasná. Vláda dala svolení k vytvoření týmu zkušených zabijáků, kteří mají na to, aby se postavili nadpřirozeným hrozbám. Na rozdíl od Supermana je lze kontrolovat, a kdyby se něco přeci jen vymklo z rukou, z odsouzených kriminálníků půjde snadno udělat obětní beránky. Jenže těch kriminálníků je opravdu hodně. Postav obecně je opravdu hodně. U některých herců pořád nevíme, koho vlastně hrají. Stále není zřejmé, komu nebo čemu se Sebevražedný oddíl postaví. A jak s tím vším zatraceně souvisí Batman? Otázek je samozřejmě mnohem, mnohem víc, ale na tyhle (alespoň částečně) odpovídají reportáže z natáčení filmu, které aktuálně hollywoodští novináři konečně směli zveřejnit.

Začněme třeba tím Batmanem. Překvapivě si jej do filmu vymodlil sám režisér David Ayer. Snímek se odehrává v provázaném světě DC, a tak toho chtěl Ayer využít a zažádal si o ty nejlepší hračky. Ayer dodává, že vyprávění filmu je velice komplexní, sleduje řadu paralelních dějových linek, které se různě protínají a ještě využívají flashbacků. Kam přesně do téhle struktury Batman (Ben Affleck) zapadá, nám David samozřejmě neprozradí, ale pořád měl k temnému rytíři co dodat. Musíme si uvědomit, že v tomhle příběhu jsou protagonisté záporáci. Všechny dosavadní batmanovské filmy byly z jeho úhlu pohledu. Bruce Wayne se rozhodl stvořit děsivý přízrak, který chce kriminálníky deptat už pověstí, jež mu předchází. Vede s nimi psychologickou válku, je to strašák, který se vynoří ze tmy, popadne svého nepřítele a nechá jej zmizet ze světa. Většina padouchů je z něj tedy podělaná strachy a teď ten smrtelný děs uvidíme jejich očima.

Pak je tu otázka herců, u kterých si nejsme jistí, koho vlastně hrají. Nejvýraznější je v tomhle asi Scott Eastwood. Syn slavného otce s hereckým talentem a vzhledem klasické filmové hvězdy v poslední době svoji kariéru slušně nakopl, a tak se předpokládalo, že přece nemůže mít v Suicide Squad nějaký bezvýznamný štěk. Proslýchalo se, že by mohl hrát Deathstrokea nebo Nightwinga. Čím dál víc se však zdá, že hraje pouze obyčejného vojáka, který se nikdy neobjevil v komiksech a ve snímku je pouze proto, že se s ním Davidu Ayerovi dobře spolupracovalo při natáčení válečného snímku Železná srdce. Jeho postava by se snad mohla jmenovat poručík Edwards.

A Ike Barinholtz je na tom nejspíš podobně. U toho se pro změnu šuškalo, že by mohl hrát Jokerova nohsleda, avšak v trailerech jsme jej mohli vidět v uniformě a podle aktuálních informací by měl hrát kapitána Griggse. Griggs se v komiksech vyskytuje, ale jedná se o zcela vedlejší postavičku, z několika málo sešitů. Samozřejmě by v obou případech mohlo jít pouze o zástěrky, ale vzpomeňte na Jennu Malone z Batman v Superman. Té se také přisuzovaly velké role a nakonec se z ní vyklubala obyčejná laborantka, kterou si zahrála nejspíš ze známosti se Zackem Snyderem.

Jak to bude se záporáky? Zmiňovaný Batman je okrajovou záležitostí. A jakkoliv jsou jednotliví členové komanda zlí a nebezpeční, žádný z nich není takový postrach jako Joker, který stojí na úplně jiné úrovni. Ale ani on není hlavním antagonistou. Mnohokrát byla řeč o tom, že by se tým mohl postavit proti kouzelnici Enchantress (Cara Delavingne), kterou v komiksech často posedají démoni a pak jsou s ní vážné potíže. A stále je možné, že nakonec bude hlavním záporákem právě ona, ale filmaři se nás zatím snaží přesvědčit o tom, že skutečným nepřítelem je někdo jiný.

O záporákovi mluví jako o Protivníkovi (The Adversary), přičemž to zřejmě je nějaká konkrétní entita, ze které však po značnou část filmu uvidíme především její projevy. Konkrétně tedy, jak ukazují trailery, takové to černé bahno, které se rozlévá po napadeném městě jako mor, popřípadě se formuje v nebezpečná chapadla a je jakousi kombinací nestvůry, nebezpečné biologické zbraně a magie. Protivníkovi pak slouží takzvané Oči Protivníkovi (Eyes of The Adversary) – vojáci čelí obalení černým bahnem, které jsme taktéž mohli vidět v trailerech, a kteří slouží jako řadoví pěšáci, jimiž se budou muset členové Task Force X proklestit, než se dostanou ke kořenu všech potíží.

Jedno je jisté, nepřítele poznáme už v tomhle filmu, rozhodně se nemáme bát, že by tahal za nitky někde z povzdálí a scénář si jej schovával do pokračování. Ale kdo myslíte, že to bude? Je hlavní záporák stále skryt, nebo je to jednoduše Enchantress a filmaři zkrátka mlží? Přikládáme poslední mezinárodní trailer a fotky.

Být zlý je bezva. Tým těch nejnebezpečnějších superzločinců dostane ty nejsilnější zbraně, jaké má vláda k dispozici a je vyslaný na misi, během které má zneškodnit tajemnou a neporazitelnou bytost (Cara Delevingne). Americká agentka tajných služeb Amanda Waller (Viola Davis) rozhodla, že úkol může splnit jedině tajně poskládaná skupina různorodých a opovrženíhodných jedinců, kteří prakticky nemají co ztratit. Členové týmu však záhy zjistí, že nebyli vybraní proto, že mají šanci uspět, ale proto, že na ně snadno půjde svalit vina, až nevyhnutelně selžou. Rozhodnou se členové sebevražedného oddílu nasadit své životy a zkusí uspět navzdory všem předpokladům nebo všichni začnou jednat na vlastní pěst a na ostatní se vykašlou?  

Film píše a režíruje David Ayer, dále hrají Jared Leto, Margot Robbie, Jai Courtney, Will Smith nebo Joel Kinnaman. Datum české premiéry je stanoveno na 4.8. 2016.

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 26

Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu Sebevražedný oddíl: Batman, záporák a další hádanky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest