Box Office: Legenda o Tarzanově rozpočtu

Box Office: Legenda o Tarzanově rozpočtu | Fandíme filmu
Tarzana tíží rozpočet, Spielberga tíží rozpočet. Oba se budou muset připravit na to, že jejich značky čeká zatěžkávací zkouška a nikdo z ní asi nechce vyjít s propadákem na čele.

Velice slušnou premiéru, dokonce i nad původní předpoklady studia, si odnáší Legenda o Tarzanovi. Další film s opičím mužem tak nijak nikdo nevyžadoval, a asi také proto jde podle kritiků o kousek řádně tuctový. Diváci ale v kinech nechali 38 milionů dolarů, s prodlouženým svátečním pondělkem to bude nějakých 44 milionů. Celkově by mohl Tarzan v Americe pohlížet na 115 milionů. Všechno jsou to čísla lepší než se čekalo, ale pořád to nestačí, protože se někdo rozhodl, že filmu přiklepne rozpočet 180 mega. Pořádný nátřesk tak musí přijít ze zbytku světa (zatím 18 milionů), a ani když film překoná animovaného Tarzana od Disneyho, který to v roce 1999 dotáhl na 450 mega celosvětově, pořád to nebude stačit. Uvidíme, jak se džunglí tržeb nový Tarzan prodere, ale vězte, že žádné bezproblémové zhoupnutí na liáně k půl miliardě to nebude.

Druhou novinkou je třetí kousek do série Očista s podtitulem Volební rok. Diváci si filmy oblíbili, i když jsme se v jejich kvalitě rychle dostali na úroveň vyvařování stejného námětu jako u série Saw. Premiéra jde ale krásně ke 4. červenci a film tak bude mít i s tímhle svátkem 34 milionů, bez něj jen 30 milionů. Film financují šetřiví Blumhousové a stál desítku, takže už se zřejmě zaplatil. Zatímco všude okolo zmírají v bolestech velké blockbustery, osvědčeným i neosvědčeným hororům a thrillerům se sakra daří. V zajetí démonů 2 má třeba už nějakých 95 milionů z Ameriky (celkem 274) a Mělčiny jsou po dvou víkendech na 35 milionech. 

Trochu opomenutý zůstal a asi i zůstane Spielbergův Obr Dobr, který je dalším hereckým koncertem pro vycházející postarší hvězdu Marka Rylance (Oscar za Most špiónů). Film odstartoval s 19 miliony a dá zřejmě 24 milionů za celý prodloužený víkend. Není to ale rozhodně číslo nijak obří. Spielbergovy filmy jsou trvalky, ať jsou malé či velké, na tom nezáleží. Problém je, že bude 4. července a při rozpočtu 140 milionů se opravdu očekávalo něco sebejistějšího. Recenze jsou takové ty nuzné "7 z 10" a asi nemá moc smysl kroužit okolo, ale Obr Dobr zřejmě bude první Spielbergův velký propadák po letech. Abychom našli nějaký podobný případ, musíme jít až někam k Mnichovu, který utržil 130 mega celosvětově při 70milionovém rozpočtu. Stejně tak Amistad, Říše slunce nebo 1941 taky nedaly dohromady dvojnásobky svých rozpočtů. Pro Spielberga je to druhý nejnákladnější film po posledním Indianovi Jonesovi, z Ameriky dá maximálně 65 milionů a ze světa? Z Ruska a Austrálie zatím přišly 4 miliony, takže tady jsou to naprosto neprobádané vody.

Obr Dobr je ale především film studia Disney, a tak bude muset asi situaci zachránit Dory, která je třetím filmem od roku 1992, který kraloval kasovnímu žebříčku na 4. července, ale neměl ten víkend premiéru. Hledá se Dory je v kinech už třetí víkend a za tu dobu už stihla 372 milionů. Nově má 42 milonů a čistou padesátku dá za celý sváteční víkend, navíc padá pomaleji než Toy Story 3 i V hlavě, což znamená, že Shrekův animovaný domácí rekord 441 milionů zdolá někdy do dvou týdnů. Celosvětově jsme na 538 milionech.

Ne, Den nezávislosti: Nový útok se zázračně nevzpamatoval. Tento víkend dá i se svátkem lehce přes 20 milionů, standardní tržba ale je 16 milonů. To znamená zatím 72 milionů z Ameriky teď a maximálně 110 někdy v budoucnu, až to všechno skončí. Celosvětově jsme na 250 milionech, takže zbytek světa to alespoň jakž takž tahá z trosek. McConaugheyho Free State of Jones4 miliony a spadlo jen o 47 %, to ale neznamená, že jde o hodně nuzný průjezd kiny, který zatím končí u 16 mega. Švýcarák šel rychle do 636 kin a diváci mu nechali 1,7 milion. Z minulého víkendu má ještě nějakých 160 000 dolarů. Mimochodem, Humr, který se nám po své limitované premiéře ztratil z tabulek, se teď hlásí s dobytými 8 miliony z Ameriky, což je docela masakr na takový malý evropský film.

Svoje diváky si našla i další špionážní adaptace Johna le Carrého s názvem Our Kind of Traitor (na Slovensku jako Zradca mezi nami). Film debutoval v 373 kinech s 1,2 milionem

Co tu máme příští víkend? Animák Tajný život mazlíčků (další konkurence pro Obra Dobra), Mike i Dave sháněj holku, Tohle je náš svět, Otcové a dcery a hodně špatná adaptace Kingovy novely Cell.

Zdroj: Forbes

Hledá se Dory

17.06.2016 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest