X-Men: Apokalypsa: Rozbor potitulkové scény a budoucnost

X-Men: Apokalypsa: Rozbor potitulkové scény a budoucnost | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Směřuje potitulková scéna ke Gambitovi, Wolverinovi, příští týmovce nebo vlastně kam? A co nejnovějšího víme o Wolverinovi, který se zrovna točí.

Pokud jste po skončení X-Men: Apokalypsy zůstali vzorně sedět, čekala vás na konci titulků ještě jedna bonusová scéna. Tak či tak, tady je rekapitulace, abychom si připomněli, o čem je vlastně řeč (na konci článku je bootlegové video, to ale nejspíš brzy zmizí). Vracíme se na základnu, na které probíhal program plukovníka Strykera, který z Logana (Hugh Jackman) udělal Weapon X a přidal mu k regenerační schopnosti kovovou kostru a drápy. Jednotka čističů likviduje krev a kulky a do toho přijde muž s kufříkem. Přidá do poloplného kufříku zkumavku s Wolverinovou krví, zaklapne kufřík, na něm stojí napsáno Essex Corp..

Na první pohled scéna říká, že Wolverinův příběh ještě není u konce, ale v žádném případě nejde o tak jednoznačný moment, jako když se například v závěru Iron Mana 2 podíváme do kráteru s Thorovým kladivem. V tomhle případě už je potřeba znát komiksy blíže nebo zapátrat v encyklopediích. Co prozrazují?

Essex Corp. Zcela jasně odkazuje ke společnosti, kterou v komiksech vede Nathaniel Essex. V sešitech jde o genetika silně ovlivněného Darwinem, který má tendenci manipulovat evolucí lidské rasy. V komiksech je na něm pikantní, že se narodil už v 19. století, ale tam byl jeho osud také silně provázán s Apocalypsem, takže je docela klidně možné, že ve filmech bude jeho osud vykreslený odlišně. Essex si přezdívá Mr. Sinister, neustále si pohrává s geny, klonováním či silami mutantů a patří mezi nejvýraznější x-menovské záporáky.

Jak říká sám scenárista Simon Kinberg, scéna může odkazovat k celé řadě filmů. Mr. Sinister může být zkrátka protivníkem v některém z příštích týmových x-menovských filmů. Může být nějakým způsobem zapojený do příštího Deadpoola, ve kterém se má objevit Cable. Cable je totiž v komiksech synem Cyclopse a klonu Jean Grey, který vytvořil právě Mr. Sinister. Nebo může mít prsty v Gambitově filmu. Gambitovi v komiksech až příliš nebezpečně narůstaly jeho schopnosti, a tak vyhledal právě pomoc Nathaniela Essexe, aby mu je pomohl zkrotit. Na oplátku mu dlužil laskavost a nějakou dobu pro něj pracoval.

Docela dobře možné je i to, že Mr. Sinister bude mít prsty ve větším množství chystaných x-menovských filmů, ale pojďme se teď zaměřit ještě na variantu, která se zdá skoro nejpravděpodobnější. Essex Corp. nám byla představena v souvislosti s Wolverinem. Ze scény Wolverinova stvoření mizí Wolverinova krev. Už tady, jako by vše naznačovalo, že scéna nějakým způsobem souvisí s příštím samostatným Wolverinovým filmem, který je momentálně z celého X-Men světa jediný, který se skutečně točí a má pevně stanovené datum premiéry.

O samostatném filmu s Wolverinem víme, že se Logan postaví jakési globální společnosti. Mohla by jí být právě Esssex Corp.? Ve filmu se má objevit také postava „šíleného vědce“, jehož hraje Richard E. Grant. Mohl by to být právě Mr. Sinister? A co víc, objevily se také nepotvrzené zprávy o tom, že bychom ve filmu mohli vidět X-23, ženský Wolverinův klon. V některých verzích komiksu je za stvoření X-23 zodpovědný právě Mr. Sinister a režisér Bryan Singer nedávno v rozhovoru uvedl, že studiu navrhl, aby postavu začalo zvažovat.

Aby toho nebylo málo, server Nerdist tvrdí, že by se ve třetím Wolverinovi měli objevit Reavers, kyborgové, kteří nenávidí všechny mutanty, ale také Liev Schreiber jako Sabertooth, o kterém se ve spojitosti s filmem již několikrát mluvilo. Co je naopak jisté – ve filmu můžeme definitivně počítat s Patrickem Stewartem v roli starší podoby Profesora X. Po dlouhé době chození kolem horké kaše to potvrdil producent Hutch Parker. A co se castingových novinek týče, obsazení ve „vedlejší, ale důležité“ roli doplní Elizabeth Rodriguez, kterou můžete znát z Orange is the New Black nebo z Fear the Walking Dead.

Máte k potitulkové sekvenci X-Men: Apokalypsy nebo budoucnosti Wolverina jakýkoliv další postřeh? Dejte vědět v komentářích!

Zdroje: The Wrap, Fandango, EW, Nerdist, Collider

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

X-Men: Apokalypsa: Rozbor potitulkové scény a budoucnost | Fandíme filmu X-Men: Apokalypsa: Rozbor potitulkové scény a budoucnost | Fandíme filmu X-Men: Apokalypsa: Rozbor potitulkové scény a budoucnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest