Chystá se další Sněhurka

Chystá se další Sněhurka | Fandíme filmu
Jako by nestačily Sněhurka a Lovec a Zrcadlo, zrcadlo, Disney na nás chystá ještě Sněhurku a sedm samurajů.

Filmová obec s oblibou nadává na remaky, rebooty, nové imaginace, půlení filmů na dvě poloviny, sequely a všemožné další laciné omílání jednoho a téhož pořád dokola. Tohle tady ale snad ještě nebylo: V nejbližší době nás čekají hned tři různé Sněhurky, asi aby si vybral opravdu každý. Sněhurka a lovec s Kristen Stewart v hlavní roli se tváří jako stylizovaná temná fantasy, jakýsi mix Guillerma del Tora s Pánem prstenů. Pak je tu Tarsem Singh a jeho komediální Zrcadlo, zrcadlo, ve kterém se jako Zlá královna předvede Julia Roberts. A k témhle duelantům se teď tiše připlížil expert na Sněhurku – Walt Disney, který si usmyslel, že je načase přispět se svojí troškou do mlýna.

Abychom byli spravedliví, je třeba přiznat, Disney už Sněhurku potichu vyvíjí už delší dobu a s postupem času dělá vše proto, aby se film podobal klasické pohádce co nejméně - Mělo by jít o akční velkofilm plný bojových umění, zasazený do Číny devatenáctého století. Nejprve se měl jmenovat Snow and the Seven (Něco jako Sněžná a sedmička, Sníh a sedm atp.), teď se snad počítá s názvem Order of the Seven (Řád sedmi).

Podle několika různých synopsí by hlavní hrdinkou měla být Britka Olivia Sinclair, která do Honkongu přijíždí buď jako emigrantka, či snad na pohřeb svého otce, popřípadě obojí. Podle jedné ze synopsí ji v Hong Kongu zastihnou intriky její macechy, podle další „prastaré zlo“ nebo dokonce prastará zlá císařovna, která se náhle opět objevuje na scéně. Dané možnosti se samozřejmě opět nevylučují. Olivia prchá do Číny a vyhledá úkryt u prastarého řádu válečníků, kteří ztratili svou dávnou slávu a zbyla z nich pouze sedmička unavených pobudů a psanců. Pokud Olivii pomohou, mohli by svou čest získat zpátky.

Aby Disney mohl dobře prodat film mezinárodně, bude obsazení hodně diverzifikované – jednotlivé členy Sedmičky by si měly zahrát velké hvězdy z Číny, Japonska, Ruska a dalších zemí. Olivii si zahraje mladičká Saoirse Ronan, kterou jste mohli vidět například v Jacksoně Pevném poutu, popřípadě ve Wrightově Hanně.

Prapůvodní verzi scénáře napsali neznámí autoři Scott Elder a Josh Harmon, po kterých text přepsal podstatně úspěšnější Michael Chabon (Spider-Man 2, John Carter, Fincherových 20 000 mil pod mořem) a definitivní podobu má teď na starosti Michael Arndt, který dostal Oscara za Malou miss Sunshine a byl nominován za Toy Story 3. Režírovat měli postupně Yuen Wo-ping či Francis Lawrence, ale nakonec Order of the Seven natočí oceňovaný režisér reklam, Michael Gracey. První klapka by měla padnout letos na podzim.

 

Zdroje: The Hollywood Reporter 1, The Hollywood Reporter 2, Variety, Slashfilm, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest