Šéf DC Films: Hlavní jsou optimismus a naděje

Šéf DC Films: Hlavní jsou optimismus a naděje | Fandíme filmu
Geoff Johns byl před několika dny postaven do čela nové warnerovské pobočky, která se soustředí čistě na komiksové filmy. Teď hovoří o tom, co je pro hrdiny ze stáje DC nejdůležitější.

Před pár dny jsme se dozvěděli, že Warner zakládá divizi DC Films, kterou povedou Geoff Johns a Jon Berg. Johns zatím tohle rozhodnutí nesmí veřejně komentovat, jen nepřímo potvrdil, že to tak skutečně je. Avšak když se jej novináři vyptávali na Rebirth, velkou komiksovou událost, která zrovna na stránkách sešitů od DC probíhá, mluvil Johns alespoň o svém obecném postoji k postavám, kterým má pomáhat na plátno.

Svět DC je podle něj naprosto jedinečný a klíčové jsou podle něj především optimismus a naděje, tedy dva elementy, které v dosavadních DC filmech od Zacka Snydera nebyly tak docela v popředí. Superman je je potom v Batman v Superman vykreslený jako bůh, se kterým je pro mnohé složité se jakkoliv ztotožnit. Podle Geoffa ale není Supermanova síla překážkou. Pořád je to farmářský synek z Kansasu, který se přestěhoval do velkého města a jednoduše chce naložit jak nejlépe umí s tím, co mu život nadělil. A to je podle Johnse ta nejztotožnitelnější postava, jaká může být. Jednotliví hrdinové nakladatelství DC stojí na silných emocionálních základech. Publikum to nepovažuje za nějakou samozřejmost, kterou by přešlo mávnutím ruky, spíš si to vůbec neuvědomuje. Avšak kdyby tam tohle podloží nebylo, tak by hrdinové byli strašlivě prázdní.

Uvidíme, nakolik se Johnsovi podaří jeho chápání populárních postav podaří po komiksech a seriálech ukázat i na filmovém plátně.

Zdroj: Vulture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest