Obroda pokračuje, Warner zakládá DC Films

Obroda pokračuje, Warner zakládá DC Films | Fandíme filmu
Budoucí komiksové filmy od Warneru mají být soustředěnější, sjednocenější. Dostanou hlavní dohled, podobně jako to funguje u Marvelu.

Změny ve Warneru pokračují, zatímco se studio pokouší dát do kupy svoje komiksové filmy. Neuspokojivé přijetí snímku Batman v Superman i neustálý proud zpráv o potížích dalších chystaných projektů hollywoodští komentátoři často zdůvodňovali nepřítomností nějaké jednotné řídící ruky, jakou u Marvelu představuje Kevin Faige.

Něco podobného si zřejmě myslí i přímo ve Warneru, protože zakládají divizi DC Films, do jejíhož čela byli umístěni Jon Berg a Geoff Johns. Berg jako producent pracoval či pracuje na BvS, Sebevražedném oddílu, Wonder Woman a Justice League. Je také úzkým spolupracovníkem Bena Afflecka, se kterým připravoval Argo a očekávané Live by Night. Berg se bude nadále zodpovídat přímo Warneru. Johns je původem komiksový autor, později se z něj stal manažer – kreativní ředitel komiksového nakladatelství DC. Společně s Gregem Berlantim stojí také za úspěchem televizních show od DC. Dál se bude zodpovídat vedení DC Entertainment a dál zůstává kreativním šéfem DC Comicsu.

Berg a Johns mají za úkol sjednotit rozmanitou podobu chystaných DC filmů a napodobit úspěch Marvelu. Zároveň chce ale Warner zůstat studiem, které nechává filmaře realizovat jejich unikátní vize. Také to vypadá, že větší slovo by měl mít do budoucna Ben Affleck, obzvlášť co se týče filmů, ve kterých vystupuje Batman.

Vytvoření DC Filmu je součástí širší iniciativy, které má přinést změny k lepšímu napříč celým studiem, které v poslední době vydalo větší množství neuspokojivých projektů. Jednotliví manažeři se mají začít specializovat, podobně jako Jon Berg. Courtenay Valenti například dostane na starost Lego a Harry Potter filmy, Jesse Ehrman se zaměří na komedie a rodinné filmy a Niija Kuykendall na akci a sci-fi. Lze očekávat změny v manažerské struktuře studia a pro filmaře by měl být připraven srozumitelnější proces schvalování nových projektů.

Zdroj: THR

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest