Nový Predátor bude mládeži nepřístupný

Nový Predátor bude mládeži nepřístupný | Fandíme filmu
Co natáčení eRkového filmu umožnilo a co chystá Shane Black udělat s podobou Predátora.

Kdo nemá eR, ten je amatér. Predátor byl tradičně ověnčený ratingem R, tedy jako mládeži nepřístupný. Pouze první Aliens vs. Predator byli uvedení jako PG-13. U nového filmu mohly panovat určité obavy, že dopadne stejně, zvlášť když scenárista a režisér Shane Black mluvil o tom, že chce film natočit jako velkou a drahou událost. Teď se ale nechal slyšet, že si u studia vymýnil, že nového Predátora natočí jedině tehdy, pokud bude mít rating R. K Predátorovi patří hrozba a děs a explicitní násilí. Black rozhodně nechce podstupovat žádné kompromisy a dělat ze značky rodinnou zábavu. Tedy, zábava nezmizí, popcorn si prý u filmu diváci vychutnají, akorát to budou pouze dospělí diváci.

Tomu, že Predátor může jít do kin v neokleštěné podobě, napomohl prý naprosto jednoznačně úspěch Deadpoola. Před ním byly eRkové velkofilmy podle Blacka prakticky nemyslitelné. Teprve v poslední době se jim manažeři studií začínají otevírat. A na tom, že film bude velkofilm, Black stále trvá. Nechce točit nenápadný akčňák, který utrží pár desítek milionů. Chce natočit velkolepou událost, na kterou se budou stát lístky dopředu a všichni ji budou chtít vidět.

V dalším rozhovoru se Shane rozpovídal také o vizuální podobě nového Predátora. Ta se oproti předchozím verzím změní. Ne snad, že by se ikonického zabijáka filmaři snažili nějak "vylepšit". Prostě si s ním jen chtějí pohrát, udělat ho jiného, nabídnout přirozenou změnu. Ostatně, podoba vesmírného lovce se v dosavadních filmech už nejednou změnila. Black navíc zdůrazňuje, že dobrý film opravdu není o designu jedné potvory. Klíčový je dobrý příběh, ten musí lidi přilákat do kina. Když příběh za nic nestojí, může být Predátor sebekrásnější a stejně je to naprosto k ničemu. PS: Změn se dočkají i technologie, které Predátor tradičně využívá.

Nový Predátor by neměl sérii restartovat, ale nějakým způsobem má navázat na dosavadní filmy a mytologii. Vedle Freda Dekkera scénář psal také Shane Black, který by měl také režírovat. Datum premiéry je stanoveno na 2.3. 2018.

Zdroje: Screen Rant, Den of Geek, SuperHeroHype

The Predator

03.08.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest