Julia Roberts: 4 dny natáčení propadáku = 3 miliony

Julia Roberts: 4 dny natáčení propadáku = 3 miliony | Fandíme filmu
Hollywoodské hvězdy už dávno do kina samy o sobě netáhnou, ale peníze pořád ještě berou astronomické.

Romantická komedie Svátek matek nevypadala dobře v trailerech, odnesla si naprosto zdrcující recenze a v kinech utržila za úvodní víkend slaboučkých 8 milionů dolarů. Kdo z téhle polízanice vyšel jako vítěz? Julia Roberts! V Hollywoodu už dávno neplatí, že by hvězdy dostávaly automaticky astronomické výplaty za každý film. Daleko větší význam má síla značky a čím dál častěji se potvrzuje, že ani sebevětší hvězda sama o sobě lidi do kina nepřitáhne, když zrovna nemá na zádech vyšité nějaké populární logo. Přesto Roberts dostala za Svátek matek astronomickou výplatu.

Natáčela pouhé čtyři dny, takže ve filmu musí být opravdu krátce, a přesto si odnesla nádherné 3 miliony dolarů. To máme 750 tisíc na den. Slovy jednoho oblíbeného českého politika – kdo z vás to má? Proč tak šílená výplata? Možná hollywoodští účetní pořád ještě vzpomínají na předchozí hereččinu spolupráci s režisérem Garrym Marshallem. V roce 2010 dostala taktéž 3 miliony, za to že se objevila v romantické komedii Na sv. Valentýna. Na plátně jsme ji tenkrát mohli vidět 6 minut, film utržil celosvětově 216 milionů. Tentokrát to prostě nezabralo. 

Mezi pány před časem podobný majstrštyk neprošel Bruci Willisovi. Ten si za účast v Expendables 3 řekl čtyři miliony dolarů. Produkce si mohla dovolit jen tři, a tak se jim na to Bruce vykašlal. Pokud se ptáte, jak dlouho že se měl Bruce za tuhle nuznou almužnu dřít, tak to měly taktéž čtyři dny. Naštěstí tenkrát měl zrovna přes Bulharsko naplánovanou cestu Harrison Ford, který si rád udělal několikadenní zastávku a náročného natáčení se ujal. (Pokud si vzpomínáte, že většinu filmu proseděl před zeleným pozadím jako pilot helikoptéry, vzpomínáte správně).

PS: Že by ta výplata pro Julii byla především bolestné za ten šílený účes, co jí udělali na hlavě?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest