Zrození planety opic: Regulérní trailer

Zrození planety opic: Regulérní trailer | Fandíme filmu
Prequel Planety opic o sobě dává vědět. V hlavních rolích James Franco a Freida Pinto.

Planeta opic platí i po více než čtyřiceti letech od premiéry za vynikající snímek, který se mj. dočkal mnoha pokračování (a též deset roků starého remaku Tima Burtona). O tom, že se stále jedná o silnou značku, se nás pokusí přesvědčit snímek Zrození planety opic (v originále značně nemotorný název Rise of the Planet of the Apes), který by měl celému dění z Planety opic předcházet. Režijně jej má na svědomí Rupert Wyatt (doposud toliko tvůrce průměrného The Escapist), v hlavních rolích pak uvidíme Jamese Franca, Freidu Pinto či Briana Coxe. Snímek by měl přitom pojednávat o genetických pokusech na opicích, které se lidem trošku vymknou z rukou. Opičkám se především značně zvýší inteligence, takže koordinovaně vyběhnou z klecí do ulic a rozhodnou si to s naší rasou pěkně na férovku rozdat. Celou tuhle story má přitom na svědomí scenáristické duo Rick Jaffa a Amanda Silver (průměrné Oko za oko z 90. let).

V dubnu debutoval první teaser, který nabízel spíše útržkovité momenty z akčních scén, ale i dějovou kostru z něj šlo vyčíst celkem snadno. Po této nemastné, neslané upoutávce tu dnes máme regulérní trailer, který přece jen poodhaluje o něco víc. Především se snaží ukázat svou hlavní chloubu - digitální opice, kterými se triková společnost WETA kasá už nějaký pátek. Podobně jako na Glumovi nebo na King Kongovi s Wetou na pohybech opic spolupracoval král motion capture Andy Serkis, který letos podobným způsobem (skenování lidských pohybů do počítačové animace) natočil ještě Spielbergova Tintinova dobrodružství. I přes to, že se nový trailer snaží tasit své největší trumfy, moc mu to ale, co do údernosti, nepomáhá. Především v prvních dvou třetinách ukázka aboslutně postrádá rytmus a pouze na sebe vrší jeden záběr za druhým. Až v závěru se konečně rozjede působivá (především akční) koláž, ovšem výsledný dojem úplně vylepšit nedokáže.

Zkrátka ani na druhý pokus nepůsobí Zrození planety opic jako snímek, na který by se měly stát v kinech fronty, snad nás do premiéry ještě přesvědčí o opaku. Do kin Planeta půjde 11. srpna.

 

Rise of the Planet of the Apes Official Theatrical Trailer

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest