John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu

John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Konečně vám Johna Cartera pořádně představíme! Zajímavosti o natáčení, herci, děj, plakáty, trailery.

Ochutnávka ze Super Bowl spotu Johna Cartera je celkem o ničem (viz. níže), ale je to dobrá příležitost, jak si film konečně pořádně představit. Zatím jsme se o něm bavili pouze v rámci seznamu nejočekávanějších blockbusterů letošního roku, kde jsme o něm mnoho dobrého neřekli. John Carter: Mezi dvěma světy (jak se film bude jmenovat v české distribuci) je totiž takové nechtěné dítě Disneyho, které myšáky může stát ohromný balík peněz, aniž by vzbudilo nějaký větší zájem u diváků.

Vezměme to popořadě: Film staví na knižní předloze Edgara Rice Burroughse (autor Tarzana), tedy sci-fi z první poloviny 20. století, o které nikdy nikdo neslyšel (A to ani moc nepřeháním). Ve filmu se sice objeví Mark Strong, Willem Dafoe, James Purefoy, Thomas Haden Church, Bryan Cranston nebo Ciarán Hinds, ale hlavní duo ztvární málo známí Taylor Kitsch (z Bitevní lodi) a Lynn Collins. Snímek navíc natočí Andrew Stanton, který doposud natočil jenom dva animáky pro Pixar – Hledá se Nemo a Wall-E. Je sice pravda, že Pixar svoje svěřence odchovává pečlivě a Brad Bird také přechod k hranému filmu zvládl na výbornou (Mission Impossible 4), ale může se to povést dvakrát? Zlí jazykové navíc tvrdí, že Stanton je z animáků zvyklý na takový perfekcionismus a takové množství přetáček, že už teď by film mohl dohromady stát až 500 milionů dolarů! A to je příšerná suma, kterou, při vší úctě, Disney jen těžko získá zpátky. Tohle zkrátka nejsou Piráti z Karibiku, ale neznámá sci-fi s neznámými herci.

Ani promokampaň Disneymu nijak zvlášť nepomáhá. Design Marsu i jeho obyvatel je sice opravdu propracovaný a jednotlivé akční momenty působí poměrně přesvědčivě, ale zároveň se do trailerů dere ohromné množství klišé a trapných dialogů. Jako by tvůrci chtěli lákat na Avatara, ale pořád jim z toho vylézal spíš Green Lantern (aneb ukázka, jak se dvě super drahé sci-fi plné digitálních potvor a cizích světů mohou diametrálně lišit jak v kvalitě, tak v komerční úspěšnosti). Slušivý design připomíná jakýsi mix Hvězdných válekPrincem z Persie, ale vizuál není všechno. Snad se v Stantonovi projeví to nejlepší pixarovského vzdělání a naservíruje nám velkolepou sci-fi podívanou, kterou trailery prostě neumí patřičně prezentovat. To, že ji Disney nedokáže prodat, nám už může být celkem jedno. (Tedy, ne tak docela, pokud Andrewa ještě chceme někdy vidět pracovat s velkým rozpočtem ;-) ).

Pokud jde o příběh, tak John Carter vypráví o bývalém vojákovi téhož jména, který je na přelomu 19. a 20. století záhadně přenesen ze Země na Mars, kde dvě znesvářené strany stojí na pokraji válečného konfliktu a katastrofy celoplanetárních rozměrů. Mars pomalu ztrácí svou vodu i dýchatelnou atmosféru a jedině Carter dokáže znesvářené strany zachránit před vyhynutím.

 

John Carter: Ochutnávka Super Bowl Spotu

 

John Carter: Teaser trailer

 

John Carter: Trailer

 

Galerie: 6

John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu John Carter: Ochutnávka ze Super Bowl spotu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest