Warner oznámil dva další komiksové filmy. Blíží se Batman?

Warner oznámil dva další komiksové filmy. Blíží se Batman? | Fandíme filmu
Warner Bros.
K tomu se mění datum premiéry Wonder Woman.

Studio Warner z ničeho nic oznámilo premiéry dvou dalších komiksových filmů. Jeden bude uveden 5.10. 2018, druhý 1.11. 2019. Ani o jednom z nich nevíme nic bližšího, avšak klidně se s vámi vsadím, že jedno z dat si pro sebe uzme příští samostatný film s Batmanem.

Poprvé se šuškalo o dalším samostatném filmu s Batmanem už v červnu 2014. Když potom v říjnu toho samého roku studio oznamovalo svůj plán premiér až do roku 2020, dodávalo, že kromě filmů, jenž mají stanovené pevné datum premiéry, máme očekávat také samostatný film s Batmanem a samostatný film se Supermanem. V červenci 2015 pak všechny hlavní hollywoodské zpravodaje potvrdily, že se samostatný film s Batmanem skutečně chystá, a že jeho scénář píší společně Ben Affleck (držitel scenáristického Oscara za Dobrého Willa Huntinga) a Geoff Johns, kreativní ředitel DC Comicsu, který napsal mnoho komiksových sešitů a podílel se na seriálech Smallville, Arrow a Flash.

V posledních dnech jsme se dočkali dalšího vývoje. Ben Affleck konečně potvrdil, že opravdu společně s Johnsem na „něčem pracují“. Následně jeden z šéfů agentury, která Afflecka zastupuje uvedl, že má Ben v tuhle chvíli smlouvu na Justice League I a II, ale existuje vynikající batmanovský scénář, kterému se herec v případě zájmu může také upsat. V jiném rozhovoru producent Zack Snyder prohlásil, že na Bena pořád tlačí, aby samostatného Batmana vzal, nicméně Affleck rád připravuje filmy jeden po druhém. Teď dokončuje svůj thriller Live By Night, pak jej čeká natáčení Justice League I a pak se může pustit do další práce na Batmanovi. Když s projektem bude naprosto spokojený, může se mu plně oddat. Snyder je zároveň přesvědčený, že v takovém případě by Affleck film také režíroval, jak už se delší dobu šušká. Benův kamarád Kevin Smith si je potom naprosto jistý tím, že si Batmanův představitel přečetl všechnu kritiku, která se snesla na Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a udělá všechno proto, aby se podobných neduhů v samostatném filmu s Batmanem vyvaroval.

Ale co druhý chystaný film? Dočká se dalšího samostatného filmu Superman? To už tak pravděpodobně nezní. Výše zmiňovaná zpráva Warneru sice kdysi dávno hovořila o tom, že s dalším samostatným Supermanem někdy do budoucna počítá, ale realita je nejspíš trochu jinde. Zatímco Batman patřil v hojně kritizovaném snímku Batman v Superman k těm nejchválenějším elementům, na Supermana už si dneska pomalu nikdo nevzpomene. A to je v názvu! Když potom na další samostatný film se Supermanem byli tázáni Zack Snyder, Henry Cavill a Charles Roven, velké naděje brzkému natáčení dalšího Supermana nedávali.

Snyder řekl, že pokud by se podařilo připravit dobrý scénář, byl by další supermanovský film bezva. Henry Cavill by další sólovku natočil moc rád, ale myslí si, že na ní zatím není čas a Warner má vlastní plány. A konečně producent Charles Roven uvedl, že další supermanovský film je zvažován, ale momentálně není na programu a studio je zaneprázdněné filmy, které na programu jsou.

Během let se samozřejmě může změnit mnohé a Superman opět může být aktuální. Daleko pravděpodobnější mi však připadá, že jedním ze dvou chystaných filmů bude pokračování Suicide Squad, o kterém se už před časem mluvilo. Nebo myslíte, že se dočkáme nějakého jiného snímku?

PS: Krom toho jsme se dočkali také změny data premiéry Wonder Woman. Původně měla být do kin uvedena do kin 23.6. 2017, místo toho bude uvedena už 2.6. 2017 (u nás tedy nejspíš klasicky o den dříve). Zřejmě proto, aby se vyhnula příštím Transformerům. Teď je sice stanovená na stejný den jako Mizerové 3, ale lze očekávat, že Will Smith své komiksové parťačce půjde z cesty.

Zdroje: THR, THR II, IGN, JOE, Freep, DC All Access

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest