Box Office: Revoluce potlačena

Box Office: Revoluce potlačena | Fandíme filmu
Série Divergence se hroutí v polovině své cesty, zato zázraky se dějí mezi věřícími.

Jedničkou víkendu je stále Zootropolis, tentokrát s 38 miliony. Film každý víkend opustí zhruba čtvrtina diváků, což aktuálně znamená, že si animák může připočíst titul druhého nejlepšího třetího víkendu u filmu, který neměl debut nad 100 milionů. Docela krkolomný rekord a řekli byste, že možná filmu násilím hledáme úspěchy, ale není tomu tak. V Americe Zootropolis překročila 200 milionů a ve světě jde k 600 milionům. Jedinou potíž, kterou Disney teď má, je konflikt, který mu vznikne na začátku dubna. Bude držet Zootropolis kina, nebo dá Disney všechny prostředky do propagace Knihy džunglí?

Až na dvojce končí Aliance ze série Divergence. Závěrečné dějství teenage dystopické série je samozřejmě rozděleno na dva díly, ale Hunger Games ani Harry Potter se neopakují. Film se totiž oficiálně hroutí a končí víkend jenom s 29 miliony dolary. Kde jsou 50milionové debuty předchozích dílů? Američtí novináři ale překvapení nejsou, protože předpovídali vyčerpání série už u minulého dílu. 

Upřímně, tahle konkrétní série sloužila spíše jako uhašení žízně při a po konci Hunger Games. Odstartovala sice slušně, ale mimo fanouškovskou základnu nedokázala najít jiné diváky. Navíc na rozdíl od Hunger Games byla Divergence vždycky z recenzentského hlediska spíš takovým chudým televizním příbuzným. Lionsgate teď musí zatnout zuby a dokončit, co začali. Podobné situace známe, kupříkladu Pařby či Matrixové pro své třetí díly také nenašly sílu a diváky, Divergence má ale v zásobě ještě čtvrtý díl, který bude nasazený v silné konkurenci Cruisovy Mumie a Pittovy Světové války Z. Kolik fandů bude schopných Shailene Woodley podržet v jejím revolučním hnutí příští rok? Ještě za 30 milionů, nebo se zase třetina nenápadně před začátkem vypaří? Celosvětově třetí část série utržila prozatím 82 milionů.

Naopak dobře se zadařilo náboženskému Miracles from Heaven. Film je od stejných lidí, kteří bodovali se snímkem Nebe existuje. I tady máme v hlavní roli roztomilé dítě, na které Bůh nezanevřel. Kritici se s novou vlnou filmů pro věřící už smířili, takže na Miracles vysloveně neplivou. S premiérou 15 milionů (od středy 18,5 mega) jde o slušný start, který zřejmě podpoří silná výdrž. Nebe existuje to s premiérou 30 milionů dotáhlo až na 91 mega a Miracles by mohly tedy šplhat někam k šedesátce, což je při rozpočtu 13 milionů výborný výsledek. Pro Jennifer Garner by to byl její nejlepší kasovní úspěch kariéry a nemusí se za něj ani stydět, protože kritici chválí především její výkon.

Stále skvěle se daří 10 Cloverfield Lane. Ubyla jen polovina diváků a film tak končí ve druhém týdnu s 12,5 miliony. V Americe je na 45 milionech a vypadá to, že bude mít dostatečnou výdrž na to, aby šel ve stopách Shyamalanovy The Visit a skončil někde nad 65 miliony. Z mezinárodních trhů si prozatím film připsal 7 milionů. Z eRkových filmů je jinak stále hlavní volbou Deadpool. S 8 miliony tento víkend snímek překročil 340 mega v Americe a zdolal tak třetího Spider-Mana. První pavoučí muž pořád Deadpoolovi brání, aby se stal nejlepším superhrdinským origin filmem všech dob. Mezi všemi ostatními superhrdiny je jinak osmý a mezi filmy podle marvelovských komiksů šestý nejlepší (v USA). Výš asi šplhat už nebude, ale i tohle je dobrá pozice pro superhrdinu, kterého byste asi na předávání kasovních vyznamenání nepozvali. Mezinárodně pořád ještě čekáme na to, až se někdy příští týden Deadpool stane nejúspěšnějším filmem ze světa X-Menů.

Pád Londýna utržil necelých 7 milionů. Aktuálně je na 50 milionech a šedesátku dá. Zahraniční tržby by potom měly přemluvit producenty ke trojce. Další film Gerarda Butlera pokračování rozhodně nedostane. Bohy Egypta nezachraňuje bohužel ani Čína. V Americe je film na 30 milionech, v Číně na 32 milionech, celosvětově na smutných 128 mega, čímž dokáže zaplatit tak možná náklady na propagaci, o 140milionovém rozpočtu nemluvě.

V pár kinech začalo i sci-fi drama Midnight Special, ve kterém Michael Shannon chrání svého syna s nadpřirozenými schopnostmi. Režisér Jeff Nichols je jedna z největších nadějí amerického nezávislého filmu a nedivil bych se, kdyby si ho Disney přizval k nějakým Hvězdným válkám (Adam "Kylo Ren" Driver v Midnight Specialu také hraje). Film začal se 185 000 dolary a příští týden by mohl nalákat spoustu diváků ke své dubnové široké premiéře, až jeho trailer poběží před Batmanem v Supermanem. Fandové možná zavzpomínají právě na Michaela Shannona, který v Muži z oceli ztvárnil Zoda, a který se nikdy netajil tím, že vzal roli jen kvůli tomu, aby si ho mohli fandové dohledat právě v Nicholsových filmech. Uvidíme...

Příští víkend tedy Úsvit spravedlnosti. Pro dámy potom poběží doprovodná Moje tlustá řecká svatba 2

Zdroj: Forbes

Série Divergence: Aliance

28.12.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest