Indiana Jones 5 má datum premiéry. Kdo hraje hlavní roli?

Indiana Jones 5 má datum premiéry. Kdo hraje hlavní roli? | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Steven Spielberg se vrací, aby nám přinesl další dobrodružství nejslavnějšího archeologa dějin.

Už od odkoupení LucasFilmu Disneym se mluvilo o tom, co bude s Indianou Jonesem, druhou veleúspěšnou značkou, kterou Walt společně se Star Wars vypsáním jednoho (macatého) šeku získal. LucasFilm stál 4 miliardy dolarů, takže rozhodně nehrozilo, že by Disney jednu ze svých nových dojných krav nechal ležet ladem. Nějakou dobu trvalo, že studio nastartovalo Star Wars, které pro něj byly prioritou. Teď je ale po premiéře Epizody VII, která si vedla v pokladnách i u kritiků skvěle, další filmy jsou pevně naplánované a u myšáků se mohou s klidnou hlavou soustředit také na další projekty.

Tak tedy: Indiana Jones 5 dorazí do kin 19.7. 2019. Zrežíruje jej Steven Spielberg. Produkovat budou Kathleen Kannedy (nové Star Wars a filmy Stevena Spielberga, včetně Indiana Jonese 2 a 4) a její manžel Frank Marshall (Indiana Jones 2-4, Jurský svět, Návrat do budoucnosti). Ikonickou roli si zopakuje Harrison Ford! Ten vždycky mluvil o tom, že si chce Indiana Jonese ještě zahrát a dokonce se šuškalo, že na roli v nových Star Wars přistoupil jen proto, že mu studio přislíbilo dalšího Indyho. Tak či tak byl neustále připomínán Fordův vysoký věk (73) a spekulovalo se o tom, že jej v roli nahradí mladší herec nebo alespoň Harrison nějakým způsobem ve filmu předá pochodeň. Tomu zatím nic nenasvědčuje, přesto i tak zůstává otázkou, jak se Ford za dva roky s rolí vypořádá. Už v Království křišťálové lebky z roku 2008 byli někteří diváci z 67letého Forda poněkud rozpačití.

V tiskové zprávě také není nejmenší zmínka o Georgi Lucasovi. Ten sice svoji společnost prodal a po krátkém čase, kdy se snažil zapojit jako poradce, s ní zpřetrhal styky úplně. Nicméně doposud všechny díly Indyho dělali Spielberg, Ford a Lucas společně (ke všem čtyřem dosavadním dílům napsal námět). Uvidíme tedy, jestli se Lucas ke kolegům nakonec přeci jen přidá, popřípadě kdo jej nahradí.

Do natáčení (které skoro jistě proběhne v roce 2018) je prozatím času dost, Steven Spielberg do té doby dokončí letošní velkofilm Obr Dobr a natočí velkolepou sci-fi Ready Player One, která má nově stanovené datum premiéry na 30.3. 2018. Po letech oscarových dramat nás tedy opět čekají roky hojné na Spielbergovy blockbustery a to zní sakramentsky lákavě, co říkáte?

Zdroje: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest