Deník komorné: Léa Seydoux a těžký život služky

Deník komorné: Léa Seydoux a těžký život služky | Fandíme filmu
Poslední Bond girl zakusí trpký život pod povýšenou paní a smilným pánem. Seznamte se s francouzským dramatem, koukněte na trailer.

Krásná Celestine přijíždí na přelomu 19. a 20. století na francouzský venkov pracovat pro zámožnou rodinu. Rodina Lanlairových přivítá Celestine jako svojí novou pokojskou a Celestine zároveň poznává, že pán domu je pěkný nemrava a neustále jí dělá sexuální návrhy, zatímco paní domu vládne ve své domácnosti pevnou rukou a je taky pěkně nevrlá. Celestine se stává terčem předpokladu, že skoro jako každá pokojská se nechá přivést pánem domu do jiného stavu. Naše komorná se tak ocitá v ne úplně přátelském prostředí a to jedině co jí drží nad vodou je Joseph, antisemitistický zahradník. Celestine ovšem taky není úplné neviňátko, když může, okrádá své pány a tajně přemýšlí nad tím, jak jim ublížit.

Film s názvem Deník komorné je film dle stejnojmenné knihy s francouzským názvem Le Journal d'une femme de chamber od autora Octavea Mirbeaua a jedná se již o třetí filmovou adaptaci tohoto díla, kdy předchozí dvě spatřily světlo světa v letech 1946 a 1964. V hlavní roli Celestine se nám představí Léa Seydoux (Humr, Spectre), dále hrají Vincent Lindon (Knír, Welcome) či Clotilde Mollet (Nedotknutelní). Režie se ujal Benoît Jacquot, který pomáhal režírovat například jednu z Angelik, ve větší míře ale zatím točil filmy pro televizi.

Trailer představuje, co vše si bude muset Celestine zažít a protrpět během své služby jako komorná. Jsme ve Francii před sto lety, kde práce komorné neni na vysoké společenské úrovni a dívky jsou k tomuhle údělu většinou vychovávané už od narození. Celestine bude úplně jiná pokojská než na jakou jsou pánové zvyklí.

Deník komorné

01.04.2015 | Francie, Belgie
Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest