Captain America: Občanská válka: Masivní spoilery

Captain America: Občanská válka: Masivní spoilery | Fandíme filmu
Odhalte, co by se mohlo stát při vyvrcholení filmu a co to bude znamenat pro příští marvelovky.

Po nadpisu článku snad není třeba dodávat, že pokud chcete být v kinech překvapeni, nečtěte dál. Článek odhaluje potenciální spoilery o samotném vyvrcholení filmu!

Když jsme před několika dny mluvili o testovacích projekcích filmu, dozvěděli jsme se, že má být závěr Captaina Ameriky: Civil War hodně pochmurný a nekompromisní. Co přesně to má znamenat? Na to možná odpovídají masivní spoilery, které už nějakou dobu kolují online.

Podle nepotvrzených zvěstí film otevře pohřeb Peggy Carter (Hayley Atwell). K tomu ve filmu skutečně dojde a už delší dobu to víme díky fotkám z natáčení. Zrcadlově k tomu by snímek měl končit smrtí Stevena Rogerse (Chris Evans). Ten se rozhodne vydat dobrovolně do rukou vlády, výměnou za osvobození svých přátel. Zatímco ale bude zatýkán, někdo jej zabije. Prakticky to samé se stalo v komiksové podobě Civil War a už i několik let staré zvěsti hovořily o tom, že většina stávajících Avengers bude před dvoudílnou Infinity War vyřazena ze hry, aby se pak staří hrdinové mohli po krátkém odmlčení triumfálně vrátit.

Údajně byly natočeny tři různé scény, ve kterých se postupně Bucky (Sebastian Stan), Falcon (Anthony Mackie) a Sharon Carter (Emily VanCamp) přihlásí ke Kapitánově odkazu a deklarují, že po něm převezmou pochodeň. Tři scény by měly být natočeny proto, aby se utajilo, jak to nakonec skutečně dopadlo. V komiksech po skončení Občanské války Captainův štít převzal Bucky, ale v aktuálních číslech převzal identitu pro změnu Sam Wilson (Falcon).

To ale není všechno. Stejný zdroj dále tvrdí, že bratři Russoovi natočili smrt tří dalších Avengerů. Konkrétně smrt Falcona, Iron Machina (Don Cheadle) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Opět má jít o snahu zakrýt skutečnost a zemře jenom jedna ze tří uvedených postav. Jeden z Avengerů má být ve filmu vážně zraněn a jak ukazuje první trailer, nejspíš to bude Rhodey (War Machine). Nakonec svá zranění ale přežije. Zbývajícími kandidáty tak jsou Sam a Wanda (Scarlet Witch) a Hashtag Show, která se zákulisní informací přišla, spekuluje o tom, že nejspíš zemře právě Wanda. Protože podle dalších informací Hashtag Show má Vision v závěru filmu odletět do vesmíru a smrt Scarlet Witch by jej k tomu mohla motivovat.

Co k tomu všemu dodat? Tak především, Hashtag Show je zdroj, který zatím neprokázal svoji důvěryhodnost, takže nic z uvedeného zatím neberte doslovně, minimálně dokud se to nepotvrdí z nějakého věrohodnějšího zdroje. O smrti Peggy jsme věděli, Captainovu smrt jsme předpokládali. O tom, že by se měl Vision objevit někde ve vesmíru zatím naopak nikde nepadlo ani slovo. Pokud se ale Hashtag Show prokáže jako spolehlivý zdroj informací, tak nás v Civil War čekají krušné časy a pořádná rána do živého, po které někteří fanoušci už delší dobu volají.  

V Captain America: Občanská válka vede Steve Rogers (Chris Evans) nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit. Vyberte si stranu a připravte na nekončící akci na dvou frontách, až Captain America: Civil War příští rok v květnu vstoupí do kin.

Dále hrají: Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp Frank Grillo, Paul Rudd, William Hurt, Chadwick Boseman, Daniel Brühl a Martin Freeman. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely. Česká premiéra je naplánována na 5.5. 2016. 

Zdroje: That Hashtag Show I, II, III

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest