Box Office: Kung Fu Panda patří Číně

Box Office: Kung Fu Panda patří Číně | Fandíme filmu
Třetí Kung Fu Panda začíná souběžně v Americe i Číně. Ostatní novinky začínají jen v Americe a je to znát.

V DreamWorks dobře věděli, kam mají zacílit svoje marketingové snažení. Kung Fu Panda 3 startuje překvapivě na konci ledna v Americe a nepřekvapivě v Číně. První díl začínal s 60 miliony, dvojka už spadla na 47 milionů a trojka, no ta se musí v USA spokojit se 41 miliony dolary. Naštěstí je tu Čína a její Nový rok začínající 8. února, ke kterému to všechno směřuje už od minulého víkendu, kdy měl film v Číně speciální event. A oficiální premiéra tento víkend se zastavila na 58 milionech. Možná to spěje k tomu, že jednoho dne budete číst Box Office čínských kin, kdo ví. Tak či tak lze těžko předvídat nějaké konečné tržby, takhle velkých filmů v lednu moc nevychází a čísla se můžou zastavit kdekoliv. Nijak nízká ale nebudou, půl miliarda celosvětově padne bez problémů.

V kinech se ještě nestačilo ohřát V srdci moře Rona Howarda a už tu máme další námořní drámo. Do posledního dechu tentokrát staví na reálnějších osudech z 50. let a je taktéž výpravnou akční podívanou. Protože v ní ale není žádný superhrdina, šup s ní do ledna, kde ji zabije chabých 10 milionů. Shodou okolností naprosto stejná tržba jakou mělo při prvním víkendu V srdci moře. Příští týden sice nedorazí žádné "Hvězdné války", které by si ukradly trh pro sebe (jako se to stalo právě snímku V srdci moře) ale i tak je Do posledního dechu zřejmě ve Státech víceméně kompletně hotové. A protože stálo 80 milionů, je vlastně hotové obecně. Vypadá to, že jak Chris Hemsworth, tak Chris Pine stojí po finanční stránce mimo své osvědčené série za prd.

Máme tu i další "satiru" od Marlona Wayanse, který po parodiích tanečních a paranormálních filmů zkouší BDSM romantiku. Padesát odstínů černé utržilo tento víkend 6 milionů, což je málo, ale distribuční práva Marlon prodal ještě levněji (za 5 milionů), takže se nikdo nemusí o zisky bát. Navíc film určitě dokáže obelstít nějaké zahraniční diváky, kteří pořád slyší na podobný styl humoru a necelá dvacítka celosvětově určitě padne. Příště se ale bude muset Wayans "vybičovat" k lepším výkonům.

Za poslední roky byste nenašli smutnější příklad prokleté filmové produkce, než jakým byla Jane's Got a Gun. Ze srdcového projektu Natalie Portman se stala její noční můra, když se v den první klapky nedostavila režisérka Lynne Ramsay. Následovala mohutná škatulata mezi hlavními herci, ze kterých nakonec zůstali Ewan McGregor a Joel Edgerton, který přivolal na pomoc režiséra Gavina O'Connora. Když se film konečně dotočil, zbankrotoval distributor Relativity Media a film si vzali na starost Weinsteinové, kteří už nehodlali utrácet za nic a nechali film na pospas lednovému osudu. Přes všechny potíže to prý kvalitativně není zlé a z 1200 kin nakonec přišlo alespoň 800 000 dolarů. Je to nejhorší debut v kariéře Natalie Portman a rozpočet okolo 25 milionů je zřejmě utopený, pořád to ale naštěstí není film, kterému by se museli diváci vyhýbat obloukem, jako nějakému kovbojovi s leprou. Tady bude každý dolar od těch co se slitují dobrý.

Zbytek článku tvoří známé firmy jako například Revenant, který si čerstvě připisuje 12,5 milionu ke 138milionovému souhrnu. V žebříčku DiCapriových filmů tedy padla Skrytá identita (132 mil.) a míří se ke konečné tržbě Velkého Gatsbyho (144 mil.). Celosvětově jsme na 250 milionech. I ostatní filmy prokázaly, že tržby minulého víkendu skutečně ovlivnila sněhová bouře, která ochromila třetinu Spojených států. Poldův švagr spadl jen o 33% a ve světě je už na 88 milionech. Totožný propad měl i Dirty Grandpa, kritiky nenáviděná komedie se Zacem Effronem a Robertem De Nirem. Znamená to 7,5 milionů k 23 mega celkově. A úbytek lehce přes 30% mají i Pátá vlna nebo 13 hodin. Teen scífko má čerstvých 7 milionů a úspěšně ho zachraňují zámořské trhy, takže teď můžeme hovořit už o 47 milionech celosvětově. Tajní vojáci z Benghází jsou naopak ryze americkým problémem jak v diplomacii, tak v kinech. Film se ale nakonec přese všechno tak nějak prosadil alespoň k aktuálním 43 milionům.

Pamatujete ještě, když měla Sázka na nejistotu 30 milionů? Tenhle miláček diváků aktuálně překračuje 60 milionů v Americe (94 celosvětově). I takový Brooklyn je už na 30 milionech, stejně jako Spotlight s 35 miliony. Holt některým filmům stačí pár kin, nějaké ty nominace a mají se nejlíp. Star Wars jsou na 1,983 miliardy, takže by příští týden měly překračovat bájnou metu dvou giga.

Příští víkend dorazí Pride and Prejudice and Zombies společně s Ave, Caesar! od Coenů a zaměnitelné The Choice od romantického pisálka Nicholase Sparkse.

Zdroj: Forbes

Sázka na nejistotu

12.11.2015 | USA
Komedie, Drama, Životopisný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest