Box Office: Z hrobu na vrchol

Box Office: Z hrobu na vrchol | Fandíme filmu
Chybělo málo a Star Wars byly znovu první, novinky totiž absolutně netáhnou.

Revenanta nezastaví nic, ani medvědice, ani skutečné vánice, která momentálně ochromuje značnou část USA. Survival se těšil divácké přízni minulý týden po oscarových nominacích, ani tento víkend ale sněhová kalamita a mrazivé podmínky neuštědřily Leovi kdovíjakou ránu, protože film si přidal dalších 152 kin a celkově utržil 16 milionů, čímž se dostává na první příčku. Se 119 miliony doma tedy překonal Leova Vlka z Wall Street (116 mil.) a chystá se na Prokletý ostrov, který v Americe sedí na 128 milionech (jaké další následující Leovy filmy mu stojí v cestě, zjistíte v minulém článku). Celosvětově je film téměř na 180 milionech.

Zálusk na jedničku určitě dostaly Star Wars, které s 14 miliony málem žebříček zase ovládly. Moc příležitostí ale už nebude, protože film bude končit v IMAXech i v dalších dražších kinech. V Americe jsme jinak na kolosálních 880 milionech + 1,06 miliarda ze světa. Dohromady to tedy dělá miliardu a 939 milionů. Poldův švagr spadl oproti premiéře o 63%, což znamená 12 milionů k desetidennímu souhrnu ve výši 59 mega. Jednička stihla za stejnou dobu 75 milionů a než se odklepne trojka, počkal bych na konečná zahraniční čísla. Aktuálně stihl film vysbírat ze zámořských trhů jen necelých 11 milionů. 

První novinka tohoto týdne stačila na čtvrtou příčku a je jí Dirty Grandpa s duem Effron/De Niro. Film začal s 11,5 miliony, což není zlé a jestli byla tržba ovlivněna vánicí, tak by mohl film příští víkend leccos dohnat. Problém je, jak ho během následujícího týdne ovlivní šuškanda, protože téměř napříč všemi recenzemi a ohlasy zní silné "nejhorší film tohoto roku". 

Druhým čerstvým kouskem je horor The Boy, jehož premiéry napříč Spojenými státy měly navštívit různé internetové celebrity. Možná to zní jako pitomost, ale film odstartoval s 11 miliony, takže na tomhle marketingovém tahu možná něco bude. Film je jinak dalším kouskem od režiséra Ďábla v těle a obsahuje prý naprosto směšný twist, který hororovým matadorům zřejmě způsobí nejeden úsměv na tváři. Jak je u hororů jinak pravidlem, rozpočet byl jen 10 mega a film se tak bez problémů zaplatí.

A poslední širokou novinkou byla Pátá vlna. Adaptace fantasy postapokalyptického románu pro náctileté jede samozřejmě na vlně Hunger Games a Divergencí, bohužel ani mladá tahounka Chloë Grace Moretz nezachránila tenhle projekt, který natočený za 37 milionů teď utržil lehce nad 10 milionů. V zahraničí film zatím stihl 8,5 milionů a nic většího už se asi nečeká.

Trochu si pomohlo 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází, kterému přibyla pětistovka kin a 9,7 milionů. Film bude mít problém dostat se k padesátce z Ameriky, teď je stěží na 35 milionech. I Ledová sezóna možná trochu paradoxně vytěžila z povětrnostních podmínek, když spadla jen o 40% oproti premiérovému víkendu, který byl ale sakra slabý, takže to aktuálně znamená jen 4 miliony a 14 milionů celkem.

Čínští Američané jinak patřili Americe, zatímco Američtí Číňané patřili Číně? Ale zkusme to srozumitelněji: Ip Man 3 s Donniem Yenem a Mikem Tysonem vymlátil ze 103 kin 762 400 dolarů. A nejúspěšnější čínský film všech dob, Monster Hunt, si ve čtyřiceti kinech pšoukl jen za 21 000 dolarů, zatímco v Číně to byla rána, která se zstavila na 382 mega. Američané by měli být trochu ohleduplní, když jim Číňané financují Transformery. Kung Fu Panda 3 naopak dostala speciální tříhodinový event v Číně. Tuto sobotu tam různá kina po celé zemi dostala hned dvě projekce a celkově z toho káplo 6,5 milionu. DreamWorks tentokrát hodně sází na východní kartu, protože mají pro Čínu hned dvě verze, které se liší tím, jak postavy otevírají ústa. V jedné verzi sedí pohyby s anglickým originálem, ve druhé s čínským dabingem. Tržby tam samozřejmě narůstají s každým dílem, jednička měla v Číně konečných 18 mega, dvojka už necelou stovku za celou dobu promítání. Uvidíme příští víkend, nakolik se Číňané vzmohou.

Ke Kung Fu Pandě 3 přibude v nabídce amerických kin příští týden i Do posledního dechu nebo parodie Padesát odstínů černé.

Zdroj: Forbes

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

15.01.2016 | USA, Malta, Maroko
Akční, Drama, Historický, Thriller, Válečný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest