Fúsi: Něžný obr dostává od života notně pokouřit

Fúsi: Něžný obr dostává od života notně pokouřit | Fandíme filmu
Už ode dneška můžete v kinech vidět správně hořkou komedii o měkkém chlapíkovi s měkkým srdcem, ke kterému je život zatraceně tvrdý. Seznamte se, koukněte na trailery.

Některým lidem se v životě vysloveně nedaří a nejsou šťastní. Perfektním příkladem takového člověka je Fúsi, hlavní hrdina stejnojmenného dramatu z dánsko-islandké koprodukce. Ten by se dal jednoduše charakterizovat jako outsider. Ve středním věku pořád žije s matkou, trpí obezitou a celý jeho dosavadní život je jeden velký stereotyp. Pracuje na letišti, vykonává rutinní práci, jeho kolegové k němu nemají žádný respekt ani úctu a jedna z mála věcí, která mu přináší potěšení, je stavění modelů druhoválečné techniky. Šance změnit svůj život se mu naskytne, když dostane poukaz na kurz westernových tanců. Na něm poprvé uvidí křehkou Sjöfn a pokusí se změnit sebe i svůj život.

Za režií i sepsáním scénáře stojí Dagur Kári (Dobré srdce, Outsider), který v minulosti již několik tragikomických filmů natočil a byly ohodnoceny většinou minimálně jako nadprůměrné. Titulní postavu Fúsiho ztvárnil Gunnar Jónsson (Berani, Astropía) a jeho spřízněnou duši, Sjöfn, si zahrála Ilmur Kristjánsdóttir (Svatba za bílé noci, Vyšší vliv). Ve vedlejších rolích se představí například Sigurður Skúlason (Faust, Astropía) či Margrét Helga Jóhannsdóttir (XL, Děti).

Oba přiložené trailery (jeden bohužel pouze s anglickými titulky) nám ze začátku film ukazují v odlehčeném světle. Čím více se ale kamera soustředí na Fúsiho, tím více je divákovi jasné, že se jedná o velmi smutnou postavu s dobrými úmysly, ale také mnoha problémy.

Světová premiéra filmu Fúsi proběhla již 9. 2. 2015, na 65. ročníku Berlínského mezinárodního filmového festivalu. Na filmovém festivalu Tribeca se mu poté povedlo vyhrát ocenění ve třech kategoriích - za nejlepší hraný film, scénář a herce v hlavní roli. Do českých kin se Fúsi dostává už dnes a na Slovensko o týden později, 28. 1. 2016.

Fúsi

20.03.2015 | Dánsko, Island
Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest