Pýcha, předsudek a zombie: Plnohodnotný trailer

Pýcha, předsudek a zombie: Plnohodnotný trailer | Fandíme filmu
Po krátkém teaseru dorazila upoutávka, která naplno ukazuje, jak se kosili zombíci v časech honosných šatů a nedostatku střelného prachu.

Díky seriálu The Walking Dead máme o slušnou zombie zábavu celoročně postaráno, přesto to s ní tu a tam zkouší i nějaký celovečerní film. Odlišit se zasazením děje do devatenáctého století? Proč ne. Ale vážně bylo potřeba míchat horor s Jane Austenovou? Pýcha, předsudek a zombie v druhém traileru ukazuje podstatně více zábavných momentů, než první teaser a dává mnohem větší naději, že by z toho všeho mohla vzejít hodně stylizovaná a brutální zábava. Bohužel, pořád se zdá, že si autoři nejsou tak docela jistí, jak film vlastně chtějí pojmout. Na jednu stranu vidíme fetišistické záběry na pohazování vlasy nebo zasouvání nože do pochvy na odhalené nožce. Film s podobnými výjevy samozřejmě není možné brát vážně. Přesto všechny postavy úplně smrtelně vážně mluví, vážně se tváří a obecně jako by film chtěl být tvrdým dramatem z dob, kdy svět postihla nepříjemná morová rána a každý najednou den co den stojí před obtížnými rozhodnutími. Oba dva přístupy mají něco do sebe, ale dohromady podle mě prostě nefungují. Alespoň ne v tomhle případě Nové datum české premiéry po nedávném zrušení toho původního stále ještě nebylo stanoveno.

Adaptace klasického románu Jane Austenové s odvážnou Elizabeth, srdečnou Jane, trochu nesnesitelnou paní Bennetovou, povýšeným panem Darcym a hordou obživlých mrtvol. Posláním paní Bennetové je provdat co nejdříve všech pět dcer, posláním pana Benneta je ochránit je před útoky krvelačných zombie, které sužují celou Anglii. Všechny dcery jsou zdatné v boji s nebezpečnými stvůrami, jejich každodenní trénink je však narušen příjezdem mladého a nezadaného pana Bingleyho a jeho přítele Darcyho. Elizabeth Bennetová ovšem neslyší svatební zvony, ale řinčení šavlí a lámání kostí.

Režíruje Burr Steers, podle předlohy Setha Grahama-Smithe. V hlavních rolích hrají: Lily James, Ellie Bamber, Millie Brady, Bella Heathcote, Suki Waterhouse, Sam Riley, Matt Smith, Jack Huston, Douglas Booth, Charles Dance a Lena Heady. Datum slovenské premiéry je stanoveno na 10.3. 2016.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest