Pozor na kachny: Fantastická čtyřka se k Marvelu nevrací

Pozor na kachny: Fantastická čtyřka se k Marvelu nevrací | Fandíme filmu
Fantastická čtyřka zůstává u Foxu. Jaké s ní má studio v tuhle chvíli plány?

Jako blesk z čistého nebe se objevila zpráva, že studio Fox vrací práva na Fantastickou čtyřku Marvelu. Server Den of Geek tvrdil, že po neúspěchu posledního filmu se studio rozhodlo veškerou komiksovou energii zaměřit na X-Meny. A aby mohlo točit s X-Meny i hrané televizní seriály, mělo Marvelu vrátit Fantastickou čtyřku, Silver Surfera a záporáky Galactuse a Doktora Dooma. Fantastická čtyřka se pak měla objevit v jednom z filmů, které má Marvel naplánované na rok 2020. Nic z toho podle všeho není pravda.

Tvrzení oficiálně popřely obě studia, stejně jako celá řada osvědčených hollywoodských reportérů, kteří šílenou zvěst prověřili u svých interních zdrojů. Zpráva Den of Geek je chybná už od základů, vzhledem k tomu, že vyjednávání o x-menovských seriálech začala dávno před tím, než Fantastická čtyřka v kinech propadla. Studia se nakonec domluvila tak, že Marvel bude seriály koprodukovat, takže nebylo vůbec potřeba, aby Fox za seriály poskytoval jakékoliv další protišlužby. Nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy hollywoodská studia veřejnosti do očí lhala, nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by tomu tak mohlo být i v tomhle případě. Jestli se někdy Fantastická čtyřka Marvelu skutečně vrátí, v dohledné době to nebude.

Co skutečně víme o budoucnosti Fantastické čtyřky:

Naopak, z toho co jsme dosud slyšeli to vypadá, že studio Fox dělá všechno proto, aby mohlo nějakým způsobem na neúspěšnou Fantastickou čtyřku navázat. Scenárista a producent Simon Kinberg neslyšel nic o tom, že by Fox kdykoliv zvažoval navrácení značky Marvelu. Dle jeho slov se se současným obsazením dá připravit skvělý film a také jej natočit chce. Momentálně se mezi producenty mluví o tom, jaký by ten příští film měl být. Server HitFix potom od svých zdrojů ve studiu slyšel, že Fox dost možná nepřinese pokračování Fantastické čtyřky v původním termínu v roce 2017, na kdy bylo naplánované, ale někdy v budoucnu se studio ke značce vrátit chce. V minulosti se objevily také spekulace o tom, že by se samostatný film s Čtyřkou prozatím vynechal a hrdinové by se rovnou objevili v nějakém cross-overu s X-Meny, aby si napravili reputaci a nabrali publikum. Dokonce se proslýchalo, že by takový cross-over měl točit Bryan Singer.

A proč vůbec studio Fox na Fantastické čtyřce tak lpí, i když se mu s ní jednoduše nedaří? Komiksové filmy jsou in a nikdo se jich nechce zbavovat dobrovolně. Šéfové studií věří, že na superhrdinech dovedou vydělat stejně, jako to dělá úspěšnější konkurence. A pak je tu ještě zarytá rivalita Foxu a Marvelu. Obě studia si nemůžou přijít na jméno, dělají si nejrůznější naschvály a žádným způsobem si nehodlají vyhovět. Pokud tedy Fox bude jenom trochu moci, práva na Fantastickou čtyřku prostě nevrátí.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest