Alien: Paradise Lost - Duchovní Vetřelec 2

Alien: Paradise Lost - Duchovní Vetřelec 2 | Fandíme filmu
Ridley Scott oprášil v "Prometheovi 2" myšlenky, které chtěl použít v pokračování Vetřelce. Dokonce chce odkazovat na Ellen Ripley.

Ridley Scott stále během propagace Marťana mluví o pokračování Promethea a odhaluje o něm další a další drobnosti. Změna názvu podle něj nijak neovlivnila scénář. Alien: Paradise Lost je pořád ve své podstatě „Prometheus 2“. Film je určitým způsobem propojený s původním Vetřelcem a dokonce prý máme čekat určité odkazy na Ellen Ripley. Ostatně, námět filmu už je opravdu hodně starý. Původně, když Scott dumal nad tím, čemu by se chtěl věnovat v případném Vetřelci 2, pořád si říkal, že by ho zajímalo, proč byli vetřelci stvoření, kým a za jakým účelem. Nakonec tuhle myšlenku využije alespoň jako jedno z klíčových témat snímku Alien: Paradise Lost.

Samotný název odkazuje k Miltonově epické básni Ztracený ráj, ve které se autor zabývá tématy dobra, svobodné vůle či vzepření vlastnímu stvořiteli. Jedna dějová linie pojednává o pádu Satana, který „raději bude pánem v pekle než služebníkem v nebi“. Satan je vykreslený jako tragický hrdina, na jednu stranu arogantní, manipulativní a v konečném důsledku zodpovědný za pád člověka a zatracení dalších andělů. Z druhé strany je přesvědčený o tom, že je Bůh tyran a je jeho nadvládě ochotný statečně vzdorovat až do hořkého konce. Druhá linie pojednává o tom, jak Satan přesvědčil Adama a Evu, aby jedli ovoce ze zakázaného stromu, v důsledku poznali rozdíl mezi dobrem a zlem, ale za trest byli vyhnáni z Ráje.

Inspiraci Miltonem bude možné najít v podtextu chystaného filmu, v prvním plánu máme čekat už tolikrát zmiňované putování Shaw (Noomi Rapace) a androida Davida (Michael Fassbender) do domova mimozemské rasy „Inženýrů“. Stěžejní otázkou je, kdo, proč a za jakým účelem stvořil tak strašlivé biologické zbraně, takovou „přerostlou bakterii“. A i když Scott v minulosti tvrdil, že už starého známého vetřelce nechce ani vidět, teď obrací a připouští, že se k němu musí ještě jednou vrátit, pokud má na všechny zajímavé otázky odpovědět. Ještě neprozradí, jestli na všechno odpoví už v Paradise Lost nebo až v nějakém dalším pokračování (chystá ještě dvě), nicméně na rozdíl od ságy Vetřelec má v plánu tentokrát natočit všechny díly sám. A malá perlička na závěr, Shaw postupně opraví Davida, ale Scott má s postavou ještě jeden „velký nápad“. Zatím nechce prozradit, co to bude, ale prý je skvělý.

A co to všechno znamená pro vetřelecký film Neilla Blomkampa? Vůbec nic, plán zůstává pořád stejný. Ridley nejprve natočí svůj Paradise Lost a nenápadně se v něm vplíží původnímu Vetřelci do zad. Následovat bude Blomkampův film, který je pokračováním příběhu Ellen Ripley a Scott jej bude produkovat.

Zdroj: DenOfGeek, Yahoo, Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest