Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku

Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 13 obrázků
K tomu nová akční featurette, plakáty či délka filmu. A opravdu natočil Craig svou poslední bondovku nebo média přehání?

Po dlouhém napínání je to konečně venku. Titulní píseň k příští bondovce Spectre, The Writing's On The Wall od Sama Smithe. Smith píseň napsal společně s Thomasem Newmanem, který pro Spectre složil hudební doprovod. Nese se hodně klasickém duchu, kdy orchestr a dominantní klavír hrají určitou variaci na bondovské motivy. A k tomu samozřejmě připočtěme nezaměnitelný Smithův projev. Jak píseň dopadla?

Nijak zvlášť. Dosavadní ohlasy jsou spíše rozpačité či chladné, popřípadě vyloženě negativní. To je i můj případ. Orchestrální podkres by ještě šel (i když zní spíš jako hudební doprovod filmové scény než jako svébytná píseň), ale zbytek mě naprosto ztrácí. Píseň je strašlivě utahaná, bez náboje, Smithův projev příliš tklivý. Zatím samozřejmě neznáme okolnosti, za jakých bude píseň znít, ale obvykle úvodní titulky (které titulní píseň obsahují) v bondovkách následují okamžitě po nějaké akční scéně. Píseň by tak měla film dále nakopnout, vzbudit nějaké emoce. To se Smithovi nedaří. Jeho počin v lepším případě nezaujme, v tom horším působí vyloženě ukňouraně. Po Skyfall od Adele, ze které mrazilo v zádech na první i jakýkoliv další poslech, je tohle hodně velký sešup.

Z youtube píseň neustále mizí, tak pro vás máme alespoň Spotify stream (jestli nemáte účet, stačí se přihlásit pomocí Facebooku). Takže poslouchejte a dejte vědět, jak Smith zní vám. S The Writing's On The Wall ale příval multimédií nekončí. Dál pro vás máme featurette o natáčení akčních scén TV spoty a reklamu na Heineken, v galerii najdete také několik plakátů, časopisových obálek a fotek.

Z jednomho z časopiseckých interview vzešla také menší kauza, která kolem Jamese Bonda vznikla. Daniel Craig byl tázán, zda bude hrát agenta 007 i popáté, na což herec odpověděl, že upřímně netuší. Momentálně si to prý nedokáže představit a snad by dalšího Bonda ani točit nechtěl. Má svůj osobní život a chce se mu věnovat (natáčení a propagace bondovky je velký časový závazek). Nicméně jak všechno nakonec dopadne, se podle Daniela teprve uvidí.

Téhle jednoduché konverzace se okamžitě chytla média, takže se vynořila celá řada článků, která se k tématu nějak vyjadřovaly. Britská média znovu citovala sázkové kanceláře, podle jejichž starších tipů bude hrát příštího Bonda zaručeně Damien Lewis. Fanoušci opět ve velkém provolávali podporu Idrisovi Elbovi, aby se následně jiní fanoušci mohli proti černošskému Bondovi bouřit. Těm musel následně náladu zpříjemnit Denzel Washington, který se nechal slyšet, že kdyby měl někdo o něj zájem, klidně by si roli střihnul taky.

To všechno byl ale jen takový humbuk. Spectre ještě ani zdaleka není v kinech a ani potom Daniel Craig s Bondem nejspíš neskončí. Pravda, pokud by jeho únava náročnou rolí trvala, třeba by jej producenti nechali běžet, aby nemuseli spolupracovat s někým, kdo by byl raději někde úplně jinde. Nicméně Craig má opci ještě na pátou Bondovku, takže když si produkční společnost Eon postaví hlavu, herec proti tomu asi mnoho nesvede.

Pokud ale budeme chvíli spekulovat, Spectre by mohlo být pro Craiga zajímavým vyvrcholením bondovské dráhy. Dříve se sice proslýchalo, že Spectre vzniká jako první část dvoudílného příběhu, ale to Craig v nedávném interview popřel. Spolu s režisérem Samem Mendesem často mluví o tom, že ve Skyfall ze sebe a z Bonda vyždímali všechno a dalo jim hodně zabrat, aby ještě jednou v postavě našli něco, co stojí za prozkoumání. Podle Craiga se nějakou dobu uvažovalo o tom, že by se film přiklonil k rozšafným bondovkám Rogera Moorea, ale nakonec Mendes přišel s příběhem, který má kořeny v Jamesově dospívání a tak Bond zůstal nadále vážný, pohroužený do svého nitra a pátrající po svém místě na slunci.

Spectre je dle Craigových slov také rozuzlením příběhu, který začal v Casino Royale, mělo by se jednat o poslední bondovku režiséra Sama Mendese a návdavkem by mohl mít snímek až opulentních 160 minut. Pokud by se tedy Craig nakonec skutečně domluvil na ukončení svého povolení zabíjet, zdá se, že by jednu bondovskou kapitolu uzavřel se vší parádou.

Spectre: Akční featurette a další videa

Kryptická zpráva z jeho minulosti zavede Bonda na stopu skryté zločinné organizace. M bojuje s politickými tlaky, aby udržel tajnou službu naživu a Bond mezitím odkrývá další a další vrstvy klamu, aby odhalil strašlivou pravdu o organizaci SPECTRE. Dvacátou čtvrtou Bondovku točí Sam Mendes a napsali John Logan, Neil Purvis a John Wade, tým zodpovědný za Skyfall. V hlavních rolích hrají Daniel Craig, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Andrew Scott, David Bautista, Monica Bellucci, Léa Seydoux a Christoph Waltz. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 6.11. 2015.

Galerie: 14

Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu Spectre: Ústřední píseň od Sama Smithe je venku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest