Tomb Raider má tři kandidátky na režii

Tomb Raider má tři kandidátky na režii | Fandíme filmu
Kdo by mohl řídit filmový reboot s Larou Croft? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Zástupci Kathryn Bigelow vzkázali médiím, že režisérka o projektu nikdy nejednala a ani by o něj neměla zájem.

Původní článek, 17.9.: Na začátku prázdnin jsme se doslechli, že nový film Tomb Raidera by měla natočit žena. Vypadalo to, že se restartu ujme seriálová režisérka Tricia Brock (The Walking Dead), ale to už teď zřejmě neplatí a ve hře jsou podle serveru The Tracking Board tato tři jména: Kathryn Bigelow, Mimi Leder a Catherine Hardwicke.

Ani jedné z režisérek není akční žánr cizí. Oscarová Kathryn Bigelow natočila Bod zlomu, trocha akce byla i v temné sci-fi Zvláštní dny a neobešla se bez ní ani v oceňovaných válečných dramatech Smrt čeká všude a Zero Dark Thirty. Zkušenostmi vyčnívá nad zbylými dvěma kolegyněmi o třídu výš. Mimi Leder dělala spíš na televizních filmech a seriálech. Její dva známější snímky si však našly cestu i do kin a byly to katastrofický Drtivý dopad a akční thriller Peacemaker. Catherine Hardwicke je ze zvažovaných dam věkově nejmladší (59) a i když odstartovala rozporuplnou ságu Stmívání, tak stoprocentně za pozornost stojí její skateboardingové drama Legendy z Dogtownu. 

Nehráčům připomínáme, že Tomb Raider je populární série videoher, ve které ozbrojená archeoložka po vzoru Indiany Jonese prolézá skrze prastaré chrámy, řeší zapeklité hádanky a vyhýbá se smrtícím pastem i lidským konkurentům. Co jinak říkáte na výběr režisérek? Myslíte si, že pro některou z filmařek by bylo dobrodružství Lary Croft vhodnou látkou?

Zdroje: Slashfilm, The Tracking Board

Tomb Raider

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest