Vetřelec 5: Podle Weaver to bude "popcornovka"

Vetřelec 5: Podle Weaver to bude "popcornovka" | Fandíme filmu
K tomu další artwork, konflikty Vetřelce 5 a budoucnost Ridleyho Scotta.

Režisér Neill Blomkamp před časem ze svého Instagramu smazal artworky, které spolu se svými výtvarníky připravil jako podklady pro Vetřelce 5 (v našich starších článcích je stále najdete). Na druhou stranu teď přidal jeden nový, na kterém opět vidíme Ellen Ripley (Sigourney Weaver) a desátníka Hickse (Michael Biehn). K obrázku režisér připsal: „Vetřelec se vyvíjí dobře, miluji ho“. Weaver na nedávném Comic-Conu potom řekla, že je z Neilla nadšená, protože je to opravdový fanoušek, který si splní dětský sen. Údajně chystá „vetřeleckou popcornovku“ kterou chtěl jako malý kluk vždycky vidět. Můžeme doufat, že tím Sigourney myslela, že film bude zábavný a velká jízda, ne, že to bude prostoduchý výplach. Když se jeden z fanoušků ptal, jestli na Ripley konečně čeká šťastný konec, odpověděla herečka jenom tolik, že souhlasí – Ellen skutečně měla dost nanicovatý život, plný překážek.

O filmu jako takovém jinak pořád mnoho nevíme, snad jen to, že nějakým způsobem bude navazovat na Aliena a Aliens a další dva díly série zřejmě nebude vůbec brát v potaz. Určitým vodítkem by mohlo být také zrušení fanouškovského projektu Alien Identity. Studio Fox v minulosti nebránilo vzniku fanouškovských filmů, v tomhle případě však pod pohrůžkou žaloby nařídilo tvůrcům, aby přípravy zastavily. Tvůrci se domnívají, že projekt na sebe upoutal příliš velkou pozornost médií a studio se obávalo, že by si jej diváci mohli plést s Vetřelcem 5.

Události fanfilmu byly zasazeny čtrnáct let po Vetřelcích, mimo dalších postav měl snímek pojednávat o zestárlé Newt, dívence, kterou Ripley ve druhém filmu zachránila. Události Vetřelce 3 a 4 měly být jen nočními můrami z kryogenického spánku. Pokud Fox skutečně tenhle konkrétní fanfilm zakázal kvůli podobnosti s Vetřelcem 5, můžeme spekulovat o tom, v čem přesně ta podobnost tkvěla. Vadil pouze koncept zavržení třetího a čtvrtého Vetřelce? Nebo se fanfilm shodoval s Blomkampovým projektem i v nějakých konkrétních elementech? Myslíte si například, že by mohl nový film škrtnutí trojky a čtyřky vyřešit právě jejich označením za noční můru?

Nejsou to ale jen fanoušci, kdo musí ustupovat vyšší autoritě. Sám Neill Blomkamp před pár měsíci připustil, že jednu věc musel ve scénáři změnit, protože podle Ridleyho Scotta (který Vetřelce 5 produkuje), příliš šlapala na paty nějakému elementu z chystaného Promethea 2. Jenže kdy se vlastně Promethea 2 dočkáme? Scottův Marťan je dokončený, nebo téměř dokončený, protože v polovině září musí být připraven k promítání na festivalu v Torontu. Potom by se tedy teoreticky mohl Scott pustit do dalšího projektu a nepotvrzené zvěsti na jaře skutečně hovořili o tom, že by se film mohl začít natáčet letos v srpnu. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje a hollywoodské zpravodaje navíc přišly se zprávou, že se Scott chytil dalšího projektu! Chtěl by zrežírovat The Cartel, fiktivní příběh o skutečném mafiánovi, El Chapovi. Co vy na to? Který z těchto filmů byste viděli raději? Promethea 2 nebo hutnou gangsterku, ve které by hlavní roli mohl hrát Leonardo DiCaprio.  

Zdroje: Instagram Neilla Blomkampa, Sonnet Realm Films, Sonnet Realm Films II, Radio Times, Den of Geek, Scified, Collider, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest