Wolverine 3: Podle Jackmana Old Man Logan

Wolverine 3: Podle Jackmana Old Man Logan | Fandíme filmu
Představitel Wolverina naznačil, že se jeho poslední film inspiruje příběhem Old Man Logan. Jakým způsobem lze z neadaptovatelného komiksu čerpat?

Hugh Jackman přijel na Comic-Con hlavně kvůli pohádkové fantasy Pan, nové adaptaci příběhu o Peterovi Panovi. Když už byl ale na místě, byla by vyloženě škoda, kdyby se neukázal v rámci velkého x-menovského panelu. Ještě než režisér Bryan Singer přivedl na pódium obsazení X-Men: Apocalypse, Jackman krátce pozdravil fanoušky a především jim poděkoval za letitou podporu. K budoucnosti pouze zopakoval, že Wolverine 3 bude skutečně posledním filmem, ve kterém se ve své nejslavnější roli objeví a utrousil několik drobných poznámek. Slíbil, že třetí „Rosomákova“ sólovka bude ta nejlepší, ukázal fanouškům promo fotku s podtitulem „ještě jednou naposledy“ (viz galerie) a když mluvil o tom, jak stárne, dodal tři zásadní slova: „Old Man Logan“ (Stařec Logan).

Máme si prý jeho narážku přebrat, jak jen budeme chtít, Možná nás Jackman jen tak škádlí, protože ví, že komiksoví fanoušci budou automaticky každou podobnou zmínku detailně zkoumat, ale možná také s nonšalancí potvrdil, že se filmaři skutečně chtějí inspirovat komiksem Old Man Logan, tak jak se šušká už dlouhou dobu.

Zdánlivě je osmidílná minisérie od Marka Millara (Civil War, Ultimates, Kick-Ass, Kingsman) pro filmové plátno neadaptovatelná. Děj se odehrává v alternativní postapokalyptické budoucnosti, ve které marveláčtí záporáci vyhráli, zabili nebo zlákali na svoji stranu většinu hrdinů a vládnou zpustošenému světu. Děj je narvaný ohromnou spoustou odkazů na známé postavy, události a předměty a plný naprosto šílených nápadů, jako jsou rodina Hulků nebo dinosauři spojení s Venomem (černý symbiotický organismus ze Spider-Mana).

Pod povrchem se ale skrývá řada podstatně jednodušších hybatelů, se kterými se po jejich osekání na dřeň dá pracovat. Příběh je zasazen do daleké budoucnosti, dokonce do alternativní budoucnosti. Filmaři si tedy nebudou muset lámat hlavu s tím, co se zrovna děje v X-Men: Apocalypse a obecně v hlavní příběhové linii. Stejně tak budou moci v případě zájmu přivést na plátno někoho z původního x-menovského obsazení. Už dříve přitom bylo prakticky potvrzeno, že by se spolu s Jackmanem ve filmu měl objevit Patrick Stewart (starý Profesor X). Old Man Logan je navíc koncipován jako závěrečná kapitola mýtu o Wolverinovi, což je přesně to, co filmaři potřebují.

Komiks je inspirován westernem Nesmiřitelní od Clinta Eastwooda. Wolverine už má dost násilí. Zřeknul se jej, stáhl se do ústraní. Žije na zemědělské usedlosti se svojí rodinou a už padesát let nevytáhl své drápy. Dokonce se pokusil o sebevraždu, leč neúspěšně. Tedy částečně. Něco v něm přeci jen uhaslo. Vytratil se Wolverine, zůstal jen Logan. Stařec Logan. Teprve krušné časy jej donutí, aby se vydal ještě na jednu krušnou výpravu, při které jej stíhá stín minulosti, přijde o všechno, co je mu drahé a vír násilných událostí jej přinutí k tomu, aby znovu podlehl krvelačným pudům.

Komiks pitvá Loganvo nitro a vyprávěním je mix spaghetti westernu a přímočarého akčního filmu z přelomu 80. a 90. let minulého století. To všechno zdánlivě dokonale zapadá do krámu režisérovi Jamesovi Mangoldovi, který už při natáčení snímku The Wolverine čerpal z westernové poetiky silnou inspiraci. Jediná potíž je pak v tom, že řadu motivů z Old Man Logan filmový Wolverine nakousnul už právě v The Wolverinovi a Mangold se tak bude muset pěkně otáčet, aby se neopakoval. Na závěr přidáváme humorné video Conana O’Briena, ve kterém populární moderátor uspořádal konkurz na Jackmanova nástupce v roli Wolverina:

Zdroje: Joblo, Collider I, Collider II, Zimbio

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest