X-Men: Apocalypse: Velké preview

X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 19 obrázků
Comic-Con, herci, scenárista i sám režisér toho v posledních dnech o filmu odhalili tolik, že si jej můžeme důkladně představit! Plus 20 fotek.

Na nedávném Comic-Conu měl komiksový snímek X-Men: Apocalypse vedle velkého panelu také prostor pro vyzpovídání jednotlivých herců v samostatných rozhovorech, magazín EW se na film zaměřil ve svém posledním čísle a samozřejmě nijak neumlkly ani sociální sítě jednotlivých herců a režiséra Bryana Singera. Za poslední dva týdny se tak o snímku nahromadila spousta zajímavých informací. Možná dokonce až moc. Mám takový pocit, že se nám z drobných střípků podařilo poskládat mozaiku prakticky celého filmu, takže čtěte na vlastní nebezpečí!

Podle scenáristy Simona Kinberga byli X-Men: Budoucí minulost hrozbou úplného zničení X-Menů tak výrazní, že bylo těžké na ně navazovat. X-Men: Apocalypse nemusí být nutně větší film, ale musí v něm být víc v sázce. To se podařilo splnit hned dvěma různými způsoby. Zaprvé, padouch Apocalypse (Oscar Isaac) chce rovnou zničit celý svět, zadruhé, série se dostává k jednomu ze svých vrcholů, když má uzavřít některé elementy z předchozích dvou dílů a nenápadně přesouvá pozornost z dosavadních hrdinů na mladší generaci.

Protože se děj odehrává v roce 1983, deset let po událostech Budoucí minulosti, potkáváme hlavní postavy z původní x-menovské trilogie v poměrně útlém věku. Storm (nově Alexandra Shipp), Jean Grey (Sophie Turner) i Cyclops (Tye Sheridan) jsou teprve teenageři, stejně jako Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee), který se v X-Men 2 objevil také ve své dospělé podobě.

Obsazení X-Men: Apocalypse na Comic Conu, ve společnosti Hugha Jackmana.

Neznamená to však, že by série na Magneta, Profesora X a spol. zanevřela. Kinberg se zatím pořád ještě soustředí na Apocalypse, ale nějaké alternativy pro další pokračování rozmyšlené má. Ideální by bylo, pokud by se dosavadní herci znovu vrátili. Ale kdyby se je přesvědčit nepodařilo, Simon by si zkrátka musel poradit nějak jinak. Konkrétně Jennifer Lawrence na téma dalšího dílu nedávno řekla, že se ještě rozmyslí. Až se jí producenti přijdou ptát na podepsání další smlouvy, uvidí, jaký z nového projektu bude mít pocit, zkontroluje nabízený šek a rozhodne se. Na jednu stranu ji práce se Singerovým týmem baví, na stranu druhou už se s postupujícím věkem tak nežene do maskérny, kde na ní mnoho hodin nanášejí barvu, jejíž výpary nejsou zrovna nejzdravější.

Ani nové ani staré postavy teď každopádně nejsou nijak svázány původní časovou linií, která je po událostech Budoucí minulosti restartovaná a scenáristé tak mají volné ruce. Mladí Scott, Jean i Storm by navíc ve svém věku byli úplně jiní lidé i tehdy, pokud by nebyl příběh přesunutý do paralelní reality. Jejich dospělá já se teprve utvářejí. A překvapit mohou i staří známí, kteří se také vydali po úplně nových cestách, na nichž bychom je možná nečekali.

Mutanti jsou většinou společnosti více či méně tolerovaní, Charlesova škola pro nadané vzkvétá. Profesor X (James McAvoy) se pokojně věnuje svým studentům, učí je, jak kontrolovat své schopnosti, aby mohli žít „normálně“. Magneto (Michael Fassbender) pověsil kápi na hřebík, žije v ústraní na polském venkově, kde našel lásku a oddává se prostému životu. Mystique (Jennifer Lawrence) většinu času tráví ve své lidské podobě, zklidnila se a na vlastní pěst zachraňuje mutanty, kteří upadli do otroctví nebo jsou oběťmi jakéhokoliv útlaku. Právě ona pomůže také Nightcrawlerovi, německému teleportérovi, jenž má být ve filmu zdrojem humorného odlehčení.

Obsazení X-Men: Apocalypse, Deadpoola a Fantastické čtyřky na Comic Conu, Stan Lee a loga jednotlivých filmů, včetně Gambita!

Storm je teenagerka z Káhiry, umí ovládat počasí, ale na začátku příběhu nemá kontrolu nad vlastním životem. Jubilee (Lana Condor) je studentka módního návrhářství, ale v Charlesově škole se učí vypouštět proudy pestrobarevné energie. Okřídlený Angel (Ben Hardy) se živí souboji v berlínském zápasnickém klubu. Z minulého dílu se vrací Quicksilver (Evan Peters), který o X-Men: Apocalypse prozradil, že spolu s filmaři pracuje na ještě větší a ještě lepší verzi zpomalené scény, kterou se rychlík blýskl v Budoucí minulosti. To co při běhání v nadzvukové rychlosti fungovalo, to zůstane při starém, ale přibudou i nové elementy.

Stejně jako Peters se má objevit i Josh Helman, alias William Stryker. Toho jsme naposledy viděli na konci minulého filmu, kde do jeho podoby byla přeměněná Mystique a odvážela tělo bezvládného Wolverina. Mohlo by se právě za účasti Joshe Helmana vysvětlit, co se dělo s Loganem dál? Režisér Bryan Singer na Comic Conu nepřímo řekl, že pro Hugha Jackmana ve filmu vždycky volné místo mít bude a Jackman se jen potutelně usmíval. Na závěr prezentace se v San Diegu také zničehonic objevil Channing Tatum, pozdravil se s fanoušky a Singer následně na svém Instagramu ke společné fotce napsal, že s ním vždycky chtěl pracovat. Máme to snad chápat tak, že se navzdory dosavadnímu zapírání nakonec ve filmu podařilo domluvit Gambitovo cameo? Ať už to s oběma pány bude jakkoliv, jedno je jisté, své cameo si opět střihne autor X-Menů, Stan Lee.

Šermířka Psylocke (Olivia Munn) pracuje za železnou oponou pro mutantského zprostředkovatele Calibana. Hovoří se o ní především v souvislosti s jejím odvážným kostýmem, který je věrný předloze a možná až příliš přitahuje pozornost k jejímu zevnějšku. Podle Olivie je ale fuk co nosí, hlavně, když je postava silná ženská. Její fotku si můžete prohlédnout dole v galerii, kde jsou k vidění také Moira MacTaggert (Rose Byrne), Havok (Lucas Till) a Beast (Nicholas Hoult), tedy postavy, o kterých zatím nevíme nic bližšího.

Gambit a režisér Bryan Singer na společné fotce (Channing Tatum má na sobě tričko s Gambitem).

O Cyclopsovi víme, že je to rebel, a že se zamiluje do Jean Grey. A Jean? Ta je nejnadanější Profesorovou studentkou, vyděšená ze svých telepatických schopností. Ze snu ji budí noční můra o konci světa. Kdo jej způsobí? Nový padouch, Apocalypse.

Apocalypse, alias En Sabah Nur je praotcem všech mutantů, na světě je už tisíce let, pomáhal stvořit celou lidskou civilizaci, když jej různé kultury uctívaly jako své božstvo. Když byl úsvit lidstva dokonán, uložil se En Sabah Nur zřejmě k zaslouženému odpočinku. Po pěti tisících letech jej ale něco budí z jeho egyptské hrobky. Starší zprávy naznačovaly, že ho mohly probudit změny v časoprostoru, ke kterým došlo v Budoucí minulosti. Tak či tak se Apocalypse kouká na 80. léta minulého století a je velice nespokojený s tím, co vidí.

Svět je v chaosu, znesvářený, plný válek a destrukce. Už v minulosti En Sabah Nur ničil neúspěšné civilizace a teď je připravený zahubit tu současnou a z jejího popela vystavět novou, lepší. S restartem mu mají pomoci takzvaní čtyři jezdci apokalypsy. Apocalypsovou největší silou je schopnost přesvědčovat. Je jako vůdce kultu, který zneužije slabost svých oveček. Postupně tak do svých řad naverbuje Storm, Angela, Psylocke a dokonce i samotného Magneta. S pomocí čtyř jezdců pak rozpoutá masivní válku, ve které se mutanti střetnou s mutanty.

Jakmile se Mystique dozví, že se Magneto dostal pod Apocalypsovu nadvládu, vyhledá Profesorovu pomoc. Charles tak bude muset rychle začít své mírumilovné studenty cvičit v boji, pokud mají zničení světa zastavit. Také u Apocalypse sice probíhají debaty o jeho vzhledu a někteří fanoušci se domnívají, že je oproti komiksové předloze příliš malý, nicméně Oscar Isaac připomíná, že ve filmu musí fungovat nejen jako monstrum, ale také jako charismatický leader. Jakmile dojde na ostrou akci, nebude mít En Sabah Nur problém bojovat třeba proti všem X-Menům najednou! X-Men: Apocalypse do českých kin dorazí 19.5. 2016.

X-Men: Apocalypse - Comic-Con prezentace

Galerie: 20

X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse: Velké preview | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest