Green Lantern: V nových filmech budou alespoň dva

Green Lantern: V nových filmech budou alespoň dva | Fandíme filmu
Jeden Green Lantern nestačí. Kolik potenciálních hrdinů v zeleném máme čekat a kdo by Green Lanterny mohl hrát?

Dlouho, předlouho se diskutuje o tom, zda novým filmovým Green Lanternem bude opět pilot Hal Jordan, stejně jako ve snímku s Ryanem Reynoldsem, nebo architekt John Stewart, jeden z prvních černošských superhrdinů nakladatelství DC Comics. Až jsem na základě toho v únoru vyslovil domněnku, že na plátně nakonec uvidíme oba společně. Teď to začíná vypadat, že tomu tak skutečně bude. 

Server Latino-Review zaslechl, že Warner skutečně hodlá představit dva Lanterny a ještě dál jde Collider, podle kterého by se mohli objevit rovnou tři. Dva již zmiňované pány by mohl doplnit ještě Guy Gardner, v komiksech vůbec první Jordanův náhradník. Do budoucna by se pak měla filmová série soustředit na další a další Lanterny, spíše tedy na Green Lantern Corps ("vesmírná policie", kterou znáte z filmu s Reynoldsem) jako na celek, než na jednotlivé hrdiny. První dva Lanterni by měli být představeni v Justice League (v minulosti se šuškalo, že Green Lantern přiletí na konci první části Justice League, aby pozemské hrdiny varoval před kosmickou hrozbou, se kterou se všichni společně utkají v Justice League 2), veřejnost by se s nimi snad ale měla seznámit už na letošním Comic-Conu, 11.7..

Kdo by dva Green Lanterny mohl hrát? Role Hala Jordana je opět přisuzována Chrisovi Pineovi (kapitán Kirk ze Star Treku). Ten byl s úlohou spojován na jaře, pak se tvrdilo, že ve skutečnosti se uchází o roli Stevea Trevora, nápadníka Wonder Woman, a teď se karta obrací a znovu můžeme číst o tom, že casting ve skutečnosti nebyl na roli Trevora, nýbrž Hala Jordana. O Johnovi Stewartovi Latino-Review tvrdí, že zákulisní šuškanda roli spojuje s Tyresem Gibsonem (Rychle a zběsile).

Ten již delší dobu veřejně hodně silně lobuje za to, aby si postavu mohl zahrát a teď v rozhovorech i na sociálních sítích naznačuje, že roli dostal. Ať už je skutečnost jakákoliv, zcela otevřený být nemůže, takže často se objevují i neurčité fráze jako „jsem fanoušek Green Lanterna“, „jednání proběhla, uvidíme, jak to dopadne“, „stojí za mnou fanoušci i kasovní tržby, šanci hrát roli bych si určitě zasloužil“. Jindy je ale Tyrese o poznání údernější: „Jsou věci, o kterých nemůžu mluvit“ nebo „přísaha byla složena“ (Green Lantern se ke svojí službě zavazuje speciální přísahou).

Samozřejmě je pořád velice dobře možné, že Gibson akorát stále sbírá na sociálních sítích podporu (nebo si ze všech dělá nekonečnou legraci), ale kdyby za dva týdny na Comic-Conu vystoupili na pódium vedle Afflecka s Cavilllem také Pine s Gibsonem, asi by mě to nepřekvapilo. Jak by se tahle dvojka zamlouvala vám?

Justice League I má českou premiéru 16.11. 2017, Justice League II 13.6. 2019 a Green Lantern 18.6. 2020.

Zdroje: Latino-Review, Collider, Tyrese Gibson I, II, ET Online

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest