Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru

Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Michael Fassbender v nové adaptaci Macbetha propadá šílenství v závoji barev, světel, stínů a uhrančivé hudby.

Hry Williama Shakespeara se adaptují různými způsoby. Děj lze ponechat v dávných dobách nebo přenést do současnosti, dialogy mohou zůstat věrné originálu nebo se jen volně inspirovat, s klasikou se dá zkrátka pracovat, není to neměnné slovo boží. Režisér Justin Kurzel zkombinoval na první pohled poměrně věrohodnou výpravu, která jako by vypadla třeba ze Hry o trůny či Statečného srdce, s až lyrickým vyprávěním. V prvním traileru se mísí výjevy, které jsou jak vytržené z dávných jevišť s velkolepou kulisou nebo rovnou z nástěnných maleb. Skotský venkov je plný barev, světlo si hraje s mlhou, režisér se slow-motion. Vše podtrhuje deklamování Shakesperových rozmáchlých slov a nenápadně vtíravá hudba Jeda Kurzela, režisérova bratra. Dole v galerii na vás čekají nějaké fotky a plakáty. 

Macbeth: Trailer a dva klipy

Macbeth je skotský vojevůdce (Michael Fassbender), který se z války vrací domů psychicky zničený. Snaží se znovu sblížit se svojí ženou (Marion Cotillard), ale po ztrátě potomka se jeho stav jenom zhoršuje. Nakonec jej šílenství a touha po moci pohltí. Společně se svojí ženou naplánuje a vykoná vraždu krále Duncana (David Thewlis) a sám usedá na trůn. Jakmile je ale krev jednou prolita, musí vše nevyhnutelně zamířit k tragickému konci. Dále hrají Elizabeth Debicki, Sean Harris, Jack Reynor nebo Paddy Considine. Scénář zadaptoval Todd Louiso, mezinárodní premiéra se odehrála na letošním festivalu v Cannes a do širší distribuce film začne vstupovat na podzim.

Galerie: 5

Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu Macbeth: Tak trochu jiný Shakespeare v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest