Sedmero krkavců: Chválená pohádka je v kinech

Sedmero krkavců: Chválená pohádka je v kinech | Fandíme filmu
Jako by se z české pohádky zase stával pojem.

Po Třech bratrech od Jana a Zdeňka Svěrákových se do českých kin podívá další pohádka. Tentokrát se jedná o česko-slovenský projekt Sedmero krkavců, napsaný a zrežírovaný Alicí Nellis (Výlet, Revival), zadaptovaný podle stejnojmenné předlohy od Boženy Němcové a bratří Grimmů. Natáčení probíhalo od loňského května především na hradě Zvíkov a ve slovenském skanzenu v Zuberci. O hudební doprovod filmu se postaral Vašo Patejdl (Fontána pre Zuzanu), za kameru se posadil Matěj Cibulka (Revival). Mezi účinkujícími jsou Martha Issová (Ve stínu), Sabina Remundová (Výlet), Lukáš Příkazký (Hořící keř), Václav Neužil ml. (Protektor), Zuzana Bydžovská (Revival) nebo Kristína Svarinská (Colette).

Ve filmu sledujeme příběh mladé Bohdanky (Issová), která se jednoho dne dozví o rodinném prokletí. Kdysi dávno totiž mívala sedm bratrů, které jejich matka v návalu vzteku proklela a stali se z nich krkavci. S pomocí místní „čarodějky“ (Bydžovská) se Bohdanka rozhodne své bratry zachránit, rozhodně se však nebude jednat o jednoduchý úkol. Sama musí z čerstvě natrhaných kopřiv zpracovat vlákna, utkat látku a ušít všem sedmi bratrům košile. Přitom ale nesmí říct ani jedno slovo. Aby toho nebylo málo, do děje se zapojuje i zlá královna (Remundová) a její synové (Příkazký, Neužil ml.).

Poslední dobou je českým pohádkám často vyčítané jejich televizní pojetí, podle prvních ohlasů však Alice Nellis připravila výrazně výpravnější podívanou. V ČR se film promítá od včerejška, na Slovensku už týden. Na výrobě filmu se navíc podílela také TV Prima, takže se Sedmero krkavců pravděpodobně již letos dostane i do televize.

Sedmero krkavců: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest