30 nejočekávanějších filmů roku 2015: Část II.

30 nejočekávanějších filmů roku 2015: Část II. | Fandíme filmu
Šílený Max, Jurský svět či Fantastická čtyřka. Co všechno nabídne letošní léto v kinech?

Avengers: Age of Ultron odstartovali letní filmovou sezonu, tak jak ji chápou pokladny amerických kin. Když se prach konečně usadil, začaly po masivní ofenzívě na bojiště postupně pronikat také další filmy. Ještě dnes, v den vydání tohoto článku, do našich kin dorazí Šílený Max: Zběsilá cesta, který se povedl tak neskutečným způsobem, že byste měli okamžitě přestat číst a raději vyrazit do kina. Ale jak jistě víte, naše výhledy do budoucna nejsou o dobrých filmech. Jsou o filmech, u kterých předpokládáme, že se o nich bude nejvíc mluvit on-line, vzbudí největší zájem a nejvíc filmových fanoušků si o nich bude v práci či ve škole napjatě vyprávět. Jestli pak samotná návštěva kina přinese filmový orgasmus nebo bolestivé zklamání, to ukáže až čas.

Země zítřka

Tomorrowland

Premiéra ČR: 21.5.
Premiéra SR: 21.5.

Společný projekt studia Walt Disney, scenáristy Damona Lindelofa (Lost) a režiséra Brada Birda (Úžasňákovi, Mission: Impossible 4) dlouho halil háv tajemství. Samotný „Svět zítřka“ je futuristická součást parků Disneyland, jeho zakladatel Walt Disney byl proslulý svým nadšením pro vědu a technologický pokrok. Ve filmu bude Tomorrowland skutečným místem, jakýmsi utopistickým světem ukrytým kdesi v oceánu času a prostoru, na které se společnými silami snaží dostat zvídavá dívka Casey (Britt Robertson) a kdysi geniální, zahořklý vynálezce Frank (George Clooney). Trailery slibují hravý zážitek ve světě potterovských rozměrů, šmrncnutém vizuální poetikou Julese Vernea. (Vše o filmu)

San Andreas

San Andreas

Premiéra ČR: 28.5.
Premiéra SR: 28.5.

Katastrofické velkofilmy vždycky frčely a Kalifornii tedy čeká největší zemětřesení v dějinách. Tak silné, že vlastně ovlivní celé Spojené státy. Naštěstí je tu Dwayne "The Rock" Johnson se svou naolejovanou pleší, připravený dát nepříteli jednu do čenichu. I kdyby to měla být matička příroda! Rockův hrdina pracuje jako záchranář, ve filmu jej však čeká jeho zatím nejdůležitější mise. Spolu s exmanželkou (Carla Gugino) musí přeletět celou Kalifornii, aby v San Franciscu zachránil svou dceru (Alexandra Daddario). Možná z toho všeho vzejde obří slátanina, možná obří horská dráha, ala 2012 od Rolanda Emmericha. (Vše o filmu)

 

Jurský svět

Jurassic World

Premiéra ČR: 11.6.
Premiéra SR: 11.6.

Dinosauři se vrací do kin. Jurský park Stevena Spielberga je legendární, v žádném z dosavadních dílů série však nebyla zoo s pravěkými ještěry otevřena návštěvnické veřejnosti. Teď se to konečně stalo a z toho budou pramenit všechny problémy. Zájem veřejnosti lehce opadá, a aby jej vedení parku udrželo, připravilo novou atrakci. Uměle vytvořeného hybridního tvora, který má svou děsivostí překonat všechny ostatní. Samozřejmě se ale vymkne kontrole, a tak v parku plném lidí nastane pořádný chaos. Pořádek se snaží nastolit šéfka parku v podání Bryce Dallas Howard a ošetřovatel zvířat, kterého si střihl stále populárnější Chris Pratt. Zdá se, že se tvůrci snaží přinést všechno, o čem kdy fanoušci tajně snili, tak uvidíme, jestli snímek bude mít také srdce a originální nápady, nebo půjde jen o efekty nacpaný remake křížený s fan-fiction. (Vše o filmu)

Mimoni

The Minions

Premiéra ČR: 25.6.
Premiéra SR: 25.6.

Žlutí pomocníčci strašlivého padoucha Grua byli v dosavadních dvou filmech ze světa animovaných zloduchů populárnější, než kterákoliv lidská postava, a tak není žádným překvapením, že se nakonec dočkávají vlastního spin-offu. O tomhle filmu se možná nebude mluvit, nýbrž roztomile žvatlat, ale můžete se spolehnout, že každý capart, co dovede zažblebtat „banana“, bude sedět v kině! Příběh se odehrává mnoho let předtím, než žlutí pižďuchové potkali Grua, a protože při svojí nešikovnosti zatím pomohli na onen svět veškerým svým dosavadním pánům, vydávají se na veletrh zločinu, aby si našli nového vládce, kterému pomohou dobýt svět. (Vše o filmu)

Méďa 2

Ted 2

Premiéra ČR: 2.7.
Premiéra SR: 2.7.

Každé léto mezi akčními velkofilmy a animáky pro celou rodinu boduje také nějaká neslušná komedie. Letos to bude zcela nepochybně právě pokračování Médi, už jen proto, že jednička získala početnou řádku příznivců. Mezi hulením a posedáváním u televize se tentokrát budou plyšák Ted a Mark Wahlberg snažit před soudem dokázat, že má Méďa duši a může tudíž adoptovat se svojí ženou dítě. Do toho se samozřejmě můžeme těšit na spoustu legrace s dárci spermatu a zcela nekorektní humor. Milu Kunis vystřídala v roli ústřední krásky Amanda Seyfried a opět na diváky čeká celá řada hereckých cameí, tak držme palce, ať se úspěšná formule z minula podaří zopakovat. (Vše o filmu)

 

V hlavě

Inside Out

Premiéra ČR: 9.7.
Premiéra SR: 13.8.

Po roční pauze se opět na animované výsluní dere také král digitálních pohádek, studio Pixar. Po Toy Story 3 z roku 2010 jeho vynikající reputace postupně upadala, teď se však zdá, že by se mohlo vyšvihnout zpátky do sedla V hlavě zrežíroval Pete Docter (Vzhůru do oblak) a podle zámořských novinářů, kteří už části filmu viděli, budeme při odchodu z kina všichni ronit krokodýlí slzy. Originální příběh pojednává o antropomorfizovaných emocích, které sedí v řídícím středisku, jež má každý z nás v hlavě, a snaží se nás nějakým způsobem řídit skrze nástrahy života. Podle trailerů si autoři skrze postavičky smlsly na karikování nejrůznějších stereotypů mezilidských vztahů, ať už mezi rodičem a dospívajícím dítětem, či léta sezdanými manžely. Připravil Pixar další filmovou lahůdku? Pevně věříme, že ano! (Vše o filmu)

Terminátor Genisys

Terminator: Genisys

Premiéra ČR: 9.7.
Premiéra SR: 9.7.

S Terminátorem to bylo bez otce zakladatele (Jamese Camerona) vždy ožehavé. Terminátor 3 některým nesedl lehce komediálním nádechem, televizní seriál pozřelo propadliště dějin a na Terminátorovi: Salvation je cítit, že se při natáčení a ve střižně všechno nepovedlo tak, jak si asi tvůrci představovali. Premisa nového Terminátora nezní vůbec špatně. Ve stylu Návratu do budoucnosti 2 navštívíme některé známé momenty z prvních dvou filmů, ve kterých se však něco stane jinak. Opět se tedy bude cestovat v čase, opět dojde ke změnám v historii. Sarah Connor (Emilia Clarke) se stále snaží přežít a porodit spasitele lidstva, trailery však naznačují, že zdánlivě jednoduchá mise je ve skutečnosti mnohem komplikovanější. Vrací se Arnold Schwarzenegger a tentokrát si zahraje prvního T-800, který nebyl zničen při akci, a tak na něm kůže v průběhu desetiletí postupně stárnula. (Vše o filmu)

Ant-Man

Ant-Man

Premiéra ČR: 16.7.
Premiéra SR: 16.7.

Nebylo by to léto, bez další marvelovky. Ant-Man si prošel turbulentním vývojem, kdy se na poslední chvíli střídali režisér i scenáristé, nakonec se však jednoho ze zakládajících členů Avengers na plátně dočkáme. Jeho superschopnostmi jsou zmenšování a komunikace s hmyzem, což může znít legračně, nicméně to dělá z Ant-Mana dokonalého špiona. Původní nositel Ant-Manova obleku, vynálezce Hank Pym (Michael Douglas) se obává, že by se mohla technologie dostat do nepovolaných rukou, a tak své síly spojí se Scottem Langem (Paul Rudd), mistrem zlodějem, který mu pomůže chemickou formuli ukradnout. Technologickému magnátovi (Corey Stall), který ji momentálně drží v rukou, se to však samozřejmě vůbec nelíbí, a pokusí se loupežnou misi překazit. Těšit se tak můžeme těšit na plno originálních soubojů, ve kterých se miniaturní hrdinové poperou v obřím světě dětského pokojíčku či příručních kufříků. (Vše o filmu)

Mission Impossible - Národ grázlů

Mission: Impossible - Rogue nation

Premiéra ČR: 30.7.
Premiéra SR: 30.7.

Mission: Impossible, to je Tom Cruise jako herec i jako producent. Série je takový jeho mazlíček, pro kterého udělá všechno. Pokaždé rád dá příležitost jinému režisérovi, který M:I vdechne nový život (tentokrát je to Christopher McQuarrie, se kterým točil Jacka Reachera) a pokaždé rád nasazuje život vlastní, při šílených kaskadérských číslech. V pátém filmu se Cruise konkrétně nechal zavěsit na plášť letadla, se kterým v šílené pozici vzlétl i přistál. V Rogue Nation agent Hunt čelí organizaci zvané Syndikát, která se snaží zničit tajnou službu IMF. Spoléhat se tak může jen na svůj nejbližší tým, ve kterém nebudou chybět Simon Pegg, Jeremy Renner a Ving Rhames. Nově je doplní Alec Baldwin, Rebecca Ferguson a Sean Harris. (Vše o filmu)

 

Fantastická čtyřka

The Fantastic Four

Premiéra ČR: 6.8.
Premiéra SR: 6.8.

Poslední Fantastická čtyřka nikdy nebyla nijak zvlášť úspěšná a u kritiků to vyloženě schytala. Žijeme však v komiksovém věku, a tak nemůže značka ležet ladem. Nově to rodinný tým zkouší s vážným pojetím, kdy je film koncipován jako téměř hororové sci-fi drama. Čtyři hrdinové při pionýrské cestě do paralelní dimenze získají nadlidské síly, které jim však rozhodně nepřinášejí radost. Se svojí nově získanou odlišností se musí vypořádat, podobně jako třeba oběti těžké autonehody. Avšak pouze tehdy, když budou držet pospolu a dokážou své nadlidské síly ovládnout, podaří se jim zachránit New York před blížícím se nepřítelem. (Vše o filmu)

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest