Špinavý prachy: Tom Hardy dorazil na DVD a Blu-ray

Špinavý prachy: Tom Hardy dorazil na DVD a Blu-ray | Fandíme filmu
Našim kinům se poslední film Jamese Gandolfiniho vyhnul, teď mafiánské drama dorazilo alespoň na domácí video.

Belgický režisér Michaël R. Roskam dal o sobě pořádně vědět před čtyřmi lety psychologickým dramatem Bíčí šíje, které dokonce bojovalo o Oscara. Ve svém zatím posledním filmu spojil síly se spisovatelem Dennisem Lehanem, autorem jedněch z nejpopulárnějších kriminálních dramat poslední doby (Gone, Baby, Gone; Prokletý ostrov, Tajemná řeka) a společně vytvořili krimi-drama Špinavý prachy (The Drop). Film je natočený podle povídky Animal Rescue, kterou Lehan osobně přepsal do podoby scénáře. Kromě jmen autorů snímek zaujme také výpisem hereckého obsazení. Vedle Matthiase Schoenaertse, který exceloval v již zmíněné Bíčí šíji, ve filmu účinkují Tom Hardy (Mad Max: Fury Road), Noomi Rapace (Prometheus) nebo James Gandolfini (seriál Rodina Sopránů). Snímek sice neposbíral moc ocenění a v kinech to také nebyl velký úspěch, rozhodně se však nejedná o zklamání (např. na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes má solidních 89% kladných hodnocení z celkových 177). Následuje synopse:

Bob Saginowski (Hardy) a jeho bratranec Marv (Gandolfini) společně provozují bar v newyorkském Brooklynu. Ačkoliv bar nese Marvovo jméno, již nějakou dobu patří místním mafiánům, kteří jej využívají jako tzv. drop-bar, tedy místo, kam si uschovávají svoje „špinavé“ peníze. Je tedy jasné, že když dva ozbrojení lupiči bar vykradou, začnou Bobovi a Marvovi vážné problémy. Bob navíc nachází opuštěné a zbité štěně pitbulla, o kterého se začne společně se svojí sousedkou Nadiou (Rapace) starat. Jenomže štěně má svého původního majitele (Schoenaertse), který sám rád působí potíže.

Kromě anglicky mluveného debutu režiséra Roskama se také jedná o posledí film Jamese Gandolfiniho, který před dvěma lety zemřel. Film vychází v ČR na DVD a Blu-ray už zítra, 13.5..

Špinavý prachy: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest