Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette

Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Nejnovějším fotkám dominuje Indominus Rex a režisér Colin Trevorrow hovoří o poměru mezi digitálními a animatronickými dinosaury.

Cesta k Jurskému světu pokračuje, a tak se online objevily dvě nové featuretty, s hodně podobným obsahem. V obou vidíme záběry z filmu, kombinované s pohledem do zákulisí natáčení a rozhovory s tvůrci a herci. Ti především vzpomínají na to, jak vnímali první Jurský park Stevena Spielberga a jaká je pro ně čest, být teď součástí pokračování. Sám producent celé ságy pak chválí novinku od začínajícího režiséra Colina Trevorrowa. Může to být dobré znamení, ale na druhou stranu nikdo nepředpokládá, že by producent haněl svůj vlastní film ještě před premiérou.

Sám Trevorrow se v nedávném rozhovoru rozpovídal o tom, jak byli tentokrát přivedeni k životu dinosauři, hlavní atrakce celé série. Původní Jurský park byl proslulý především animatronickými loutkami, které ve filmu zastaly úlohu dávno vyhynulých tvorů. Ty byly při natáčení použity tentokrát, avšak v podstatně menším měřítku - především pro scény, ve kterých se herci dinosaurů dotýkají. Zbytek scén s prehistorickými tvory byl připraven za pomoci digitálních triků, avšak režisér trvá na tom, že je to správné rozhodnutí. Všichni dinosauři byli připraveni pomocí technologie performance capture, kdy se pohyby lidského herce promítají do pohybů digitálního stvoření, a podle Trevorrowa je rozdíl v pohybu dinosaurů patrný - je v něm více života. Proces má být překvapivě účinný i v případě veleještěrů, kteří se člověku nepodobají ani konstrukcí ani velikostí. Nicméně připomeňme si, že obdobným způsobem byl přiveden k životu třeba drak Šmak z Hobita a výsledek byl velice dobrý.

Ankylosaurus vs. Indominus Rex

Z dinosaurů se můžeme těšit na klasického T-Rexe, který žije na Isla Nublar celých těch 22 let od dob prvního filmu, na podvodního ještěra, na děsivé létající Pteranodony nebo na Ankylosaura, Trevorrowa oblíbence, kterému prostě musel dopřát velkou scénu. Velkou hvězdou nicméně tentokrát bude strašlivý Indominus Rex, uměle vytvořený hybrid, podle nejnovějších informací vytvořený kombinací DNA Carnotauruse (rychlý běžec, masožravec, v románu Jurský Park dovedl měnit barvu kůže), Majungasauruse (dravec se sklony ke kanibalismu, s velkým množstvím zubů), Rugopse (možná zdroj ostnů, které vidíme na Indominově hlavě) a Gigantosauruse (druhý největší suchozemský masožravý dinosaurus, rychlý běžec). Na závěr pro vás máme ještě nejnovější obrázky, které na vás čekají dole v galerii.

Jurský svět: Nové featuretty

Jurský svět je pokračováním trilogie Jurský park. Děj se odehrává 22 let po událostech prvního filmu, Jurský park (Jurský svět) je už léta úspěšně otevřený pro veřejnost. Diváci však postupně ztrácejí o pravěké tvory zájem, a tak se jim vedení ve spolupráci s genetickými inženýry rozhodne nabídnout ve své pýše uměle vytvořeného, ještě většího a nebezpečnějšího tvora. Ten se ale vymkne kontrole, a tak je třeba park plný návštěvníků urychleně evakuovat. Zach (Nick Robinson) a Gray (Ty Simpkins), synovci ředitelky parku (Bryce Dallas Howard) však zůstali odříznutí někde v hlubinách ostrova. Rázná Claire se s pomocí zvířecího ošetřovatele Owena (Chris Pratt) vydává na jejich záchranu. Režíruje Colin Trevorrow, který napsal scénář společně s Derekem Connollym. Na přípravách se aktivně podílel producent Steven Spielberg. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 11.6. 2015.

Zdroje: Scified, Scified II, Oficiální Facebook, Empire, Slashfilm

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 13

Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu Jurský svět: Spielberg dští chválu v nové featurette | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest