Star Trek 3: Potenciální podtitul a Idris Elba

Star Trek 3: Potenciální podtitul a Idris Elba | Fandíme filmu
Scenárista Pegg vysvětluje, jakým způsobem film vychází z původního seriálu či jak spolupracuje s režisérem Linem. Byla obsazena důležitá ženská postava.

Podle serveru Trekmovie.com si produkce u filmové organizace MPAA zaregistrovala jméno Star Trek Beyond. Samozřejmě není vyloučeno, že se nás filmaři pouze snaží zmást (podobně jako když úzkostlivě tajili, že ve Star Trek do temnoty bude vystupovat Khan), ale prozatím vše nasvědčuje tomu, že příští díl série ponese název Star Trek Beyond. A protože scenárista Simon Pegg v poslední době obrážel rozhovory se svými snímky Kill Me Three Times a Mission: Impossible - Rogue Nation, dozvěděli jsme se o novém Star Treku řadu drobných detailů.

Asi před měsícem se proslechlo, že produkce Star Treku 3 jedná s Idrisem Elbou (Luther, Prometheus) a nabídla mu roli hlavního záporáka. Ve zmíněných rozhovorech Pegg několikrát potvrdil, že Elba ve filmu skutečně hrát bude. Tedy, scenárista se snaží otázku hrát do outu, tvrdí že nic neví, popřípadě, že v Elbovu účast doufá, nicméně z jeho chování lze vyčíst, že se jedná už jen o detailech a pokud se nic nepokazí, Idris ve filmu zkrátka hrát bude. Pegg dále dodává, že Elba nehraje ani Klingona, ani žádnou známou postavu ze seriálů či starších filmů.

Filmová série se podle něj nemůže stále spoléhat na známé elementy seriálu. Přiznává, že nebyl úplně spokojený s tím, jak se Star Trek do temnoty až příliš zaobíral bohatou historií, místo toho, aby se prostě snažil vyprávět nový vzrušující příběh. Také se držel až příliš blízko planety Země. Teď má Pegg příležitost, ale také děsivou zodpovědnost připravit nový Star Trek přesně podle svého uvážení. Děj se co děj se už v červnu začne točit, a tak musí být scénář do té doby hotový. Navíc snímek bude mít premiéru u příležitosti padesátiletého výročí Star Treku, takže se od něj očekává, že celé značce vzdá hold.

Jenže pozor, to ještě neznamená, vracet se do minulosti. Původní seriál vyprávěl poměrně tiché a komplexní příběhy, jaké se v dnešním Hollywoodu jednoduše příliš nenosí. Film musí nabídnout širokému spektru diváků lehce přístupný spektákl. Scenáristům jde tedy především o to, zachytit podstatu Star Treku. A tou je podle nich optimisticky laděné vyprávění o výpravě za hranice lidského poznání. Zároveň je třeba rozpoznat, co přesně to znamená pro moderního diváka, který už všechno viděl, všechno zná. Důležitou roli budou hrát cestování do hlubin neprobádaných galaxií a objevitelský duch, přičemž se podíváme také na to, co s člověkem dlouhé odtržení od zbytku civilizace udělá.

Pegg definitivně potvrdil, že on a jeho spoluscenárista Doug Jung (seriály Dark Blue, Banshee) ani v nejmenším nevycházejí z předchozího scénáře od Roberta Orciho, který studio zamítlo. Pegg prý dokonce Orciho scénář ani nečetl. Základní kostra vzniká na kreativních schůzích s režisérem Justinem Linem (série Rychle a zběsile), který má vizuální nápady, které se pak scenáristé snaží zapracovat do struktury filmu.

Na závěr ještě doplňujeme, že do jedné z hlavních rolí byla obsazena herečka a tanečnice Sofia Boutella, kterou můžete znát především jako Gazelle, šavlonohou pobočnici Samuela L. Jacksona z Kingsman: Tajná služba. Dále hrají staří známí Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Karl Urban, John Cho a Alice Eve. Premiéra je stanovena na 8.7. 2016.

Zdroje: CBR, Den of Geek, Deadline, MTV, Trekmovie, Absolute Radio

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest