Star Trek 3: Idris Elba může hrát záporáka

Star Trek 3: Idris Elba může hrát záporáka | Fandíme filmu
Produkce stále hledá charismatického zralého muže do role hlavního antagonisty. Elba je žhavý kandidát. Simon Pegg promluvil o přípravách scénáře.

Začátkem února se proslechlo, že produkce do Star Treku 3 hledá „někoho jako je Bryan Cranston“, aby si ve filmu zahrál záporáka. Údajně došlo i k nějakým jednáním přímo s Cranstonem, avšak nějakou dobu bylo ticho po pěšině a teď renomovaný magazín Variety vypátral, že aktuálně je předním kandidátem na roli zloducha Idris Elba. Ten podobně jako Cranston nemá problém s vůdčími typy, které vyzařují vnitřní sílu, má potřebné charisma a dovedl by roli dát patřičné nuance. Elba se do širšího povědomí dostal prostřednictvím seriálů The Wire a Luther, v rámci celovečerních filmů jej diváci znají především z Promethea, Pacific Rim, Thora nebo Mandely.

Jak můžete vědět ze starších novinek, produkce nedávno vyměnila režiséra a rozhodla se vyměnit také scenáristy. Nově film píše nepříliš známý Doug Jung, společně se Simonem Peggem, dlouholetým scenáristou a hercem, který v nových Star Trecích ztvárnil Scottyho. V aktuálním rozhovoru Pegg zdánlivě potvrzuje, že se scénář začal psát znovu od nuly, protože se producentům příliš nezdálo, jakým směrem série směřuje. Pegg byl zjevně součástí kritických diskusí, a tak byl úkol nabídnut právě jemu. Zpočátku byl z náročného úkolu poněkud nesvůj, ale z loajality vůči producentům J.J. Abramsovi A Bryanovi Burkovi jej přijal.

Momentálně Pegg s Jungem chvátají jak mohou, protože děj se co děj, v červnu musí mít hotovo, aby mohlo začít natáčení. Příští rok totiž Star Trek čeká padesátileté výročí, a tak chce mít studio Paramount ku příležitosti oslav připravený nový celovečerní film. Už teď ale samozřejmě filmaři chtějí od scenáristů nějaké konkrétní informace, aby mohli stavět kulisy a hledat představitele jednotlivých rolí. Pegg nicméně předpokládá, že se scénář bude dál upravovat i během samotného natáčení.

Co se vlastního scénáře týče, Simon prozradil, že chce být ke Star Treku uctivý a hodlá respektovat ducha seriálů. Právě celkový duch má být pro Pegga i Junga velkou inspirací, rozhodně větší, než konkrétní události konkrétních epizod. Dále se Simon dušuje, že zná pravidla startrekovského světa a dá si pozor na to, aby film nebyl příliš sebeuvědomělý, tedy přeplněný nejrůznějších narážek a pomrkávání na publikum.

Osobně jsem na Peggův první scénář k hollywoodskému velkofilmu zvědavý, ale z časového presu mám mírné obavy. Tak snad se filmaři nakonec se vším zdárně vypořádají.

Zdroje: Variety, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest