J.J. Abrams by mohl zrežírovat Star Wars IX

J.J. Abrams by mohl zrežírovat Star Wars IX | Fandíme filmu
A co slibuje oficiální románová trilogie, která překlene čas mezi Návratem Jediů a Síla se probouzí?

Dnes se proslechlo, že J.J. Abrams, režisér Star Wars: Síla se probouzí, nedávno předložil šéfům studia Disney ukázkový sestřih z filmu a ti s ním byli natolik spokojení, že by byli rádi, aby režíroval také Star Wars: Episodu IX. O té zatím víme to, že první nástřel scénáře má psát Rian Johnson, režisér a scenárista Episody VIII. Když jsme se o Johnsonově angažmá doslechli poprvé, nebylo zcela zřejmé, jestli se deváté části hvězdné ságy neujme i jako režisér, nicméně aktuální zvěst naznačuje tomu, že skutečně zůstane jen u psaní.

Znovuobnovení spolupráce s Abramsem zní logicky. J.J. byl vždycky pro Disneyho jedním z předních kandidátů na nový start celé ságy, a pokud důvěru studia nadále prohlubuje dobrými průběžnými výsledky, proč mu nesvěřit další epizodu. Během natáčení té osmé si může dát Abrams pauzu, natočit jiný film, aby si zpestřil program, nebo se pustit do neuspěchaných a důkladných příprav natáčení, které mu v případě The Force Awakens malinko chyběly. Co vy na to? Budete rádi, když se Abrams k Hvězdným válkám v budoucnu ještě vrátí nebo se vám víc zamlouvá představa, že si každý film z jedné předaleké galaxie zkusí natočit někdo jiný?

A bonusová zprávička na závěr. Nedávno jsme vás informovali, že vedle filmů a seriálů vzniknou pod nadvládou Disneyho i nové oficiální romány, které svět Star Wars dále rozšíří. Jednou z prvních takových knih bude Star Wars: Aftermath od Chucka Wendinga. Aftermath je první částí trilogie, která má popsat období mezi událostmi Návratu Jediů a Síla se probouzí. Máme se těšit na nové i staré známé postavy a synopse zní takto:

Druhá hvězda smrti byla zničena. Zvěsti o smrti Imperátora a jeho pravé ruky Darth Vadera se šíří. Namísto Impéria vzniká nová vláda. Ale galaxie je velká a převrat má na různé světy různý vliv. Přijmou všichni pád imperiální vlády? Dozvěděli se vůbec všichni o téhle zásadní změně? Kdo se dere do mocenského vakua, které po Impériu zbylo? A kdo je zastaví? Tyhle i mnohé další otázky si bude klást román Star Wars: Aftermath, který v originále vychází letos v září.

Zdroje: Latino-Review, StarWars.com

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest