Pozvánka na 22. ročník festivalu Febiofest

Pozvánka na 22. ročník festivalu Febiofest | Fandíme filmu
Alan Rickman či Kim Novak jako hosté, oscarové resty i očekávané předpremiéry na programu. Takový bude další ročník populárního jarního festivalu.

Už za deset dní začne další ročník Febiofestu, filmového festivalu, který představí filmy známých i neznámých tvůrců z celého světa. Letošní ročník navíc obohatí sekce Culinary cinema - ve spolupráci s prestižním festivalem Berlinale máte možnost zhlédnout filmy jako Mé jméno je láska nebo Nejlepší recept a vychutnat si u toho skvělé pokrmy, které připraví tým kuchařů v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Krom Culinary cinema se na Febiofestu představí sekce Nová Evropa nebo Světové panorama. Diváci tak v prostorách pražského multiplexu Cinestar Anděl dostanou šanci vidět filmy z Afghánistánu, Argentiny, Iránu nebo Venezuely a Vietnamu.

Pozvání na letošní Febiofest přijaly hvězdy jako Kim Novak, Alba Rohrwacherová nebo Jean-Jacques Annaud, tvůrce filmů Sedm let v Tibetu nebo Jméno růže, který přiveze svůj nový snímek Talisman vlků. Pozvání přijal i izraelský režisér Eran Riklis, jehož filmy jsou uváděny v programu Berlinale i festivalu v Benátkách. V rámci jeho Pocty uvede Febiofest čtyři snímky - mezi nimi se objeví i film Syrská nevěsta, oceněný diváckou cenou v Locarnu.

Na slavnostním zahájení Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest se představí a převezme sošku Kristiána za přínos světové kinematografii také jeden z nejlepších britských herců současnosti - Alan Rickman, který se 19. března představí ve filmu Králova zahradnice, který sám režíroval.

Febiofest uvede ve svém programu více než 400 projekcí, mezi nimi i filmy s celkem čtrnácti nominacemi na Oscara, které se budou v České republice promítat vůbec poprvé. Mezi nimi budou snímky jako Still Alice, Čarovný les (Into the Woods), Hon na lišku (Foxcatcher), Píseň moře (Song of the Sea) nebo Mr. Turner. A před letošním mistrovstvím světa v Praze hokejovým fanouškům určitě přijde k duhu vychvalovaný dokument Rudá mašina (Red Army), pojednávající o poměrech v téměř nepřekonatelném sovětském mužstvu.

Festival probíhá od 19.3. do 27.3. v Praze, oficiální ozvěny pak v následujících týdnech nabídnou to nejlepší z festivalu také v Brně, Českých Budějovicích, Děčíně, Hradci Králové, Jihlavě, Karlových Varech, Karviné, Liberci, Mikulově, Mladé Boleslavi, Olomouci, Pardubicích, Plzni a Zlíně. Veškeré podrobnosti včetně podrobného programu najdete na oficiálních stránkách festivalu. A nezapomeňte, chcete-li si na Febiofest zajít, předprodej lístků začíná již 11. března, tak ať vám ty nejlepší místa neutečou!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest