Box Office: Chappie nezačíná podle představ

Box Office: Chappie nezačíná podle představ | Fandíme filmu
Ještě hůře je na tom ale Nepovedenej kšeft.

Chappie, třetí snímek režiséra Neilla Blomkampa, začíná svoji jízdu se slabými 13 miliony dolary a upřímně se není čemu divit. Columbia totiž dostala do rukou projekt, se kterým si jednoduše nevěděla rady. Film je dalším z řady hodně podobných sci-fi od dnes už ne tak vizionářského režiséra Blomkampa, který znovu misí moderní technologie s prostředím chudoby. Jak propagovat něco, co se chvíli tváří jako akční robořezačka a chvíli jako rodinné Číslo pět žije 3? Těžko. Stejně nejistě se tváří i zámořští kritici, kteří ocenili režisérovu nedostižnou vizuální stránku, ale výrazně si smlsli na příběhovém balastu. Marketing ale zcela vypustil i tahouny jako Sigourney Weaver nebo Hugha Jackmana a místo toho nechal Blomkampa mluvit o pátém Vetřelci nebo o tom, jak Elysium "podělal". Chappie natočený za 50 mega se v Americe stěží na takovou částku dostane a musel by kopírovat Jackmanovu Ocelovou pěst, aby ze zbytku světa dostal alespoň 150 milionů, protože právě Ocelová pěst se sice v Americe belhala k 90 milionům, zato ve světě šla těsně pod 300 mega. Ale nebyla eRková. Celosvětově zatím Chappie má 27 milionů.

Focus s Willem Smithem stále čeká na záchranu ze zbytku světa, protože v druhém týdnu doklopýtal v USA k 10 milionům a celkově se za mořem možná dostane jen lehce nad předchozí Smithův projekt - Po zániku Země. Velké slovo budou mít již tradičně mezinárodní trhy, ze kterých prozatím doputovalo 37 milionů. Celkem má tedy Will na kontě nijak kolosálních 71 milionů.

Netypickým sequelem je Druhý báječný hotel Marigold, pokračování nečekaného hitu léta 2012, které dalo dohromady postarší anglické hvězdy a utržilo při rozpočtu 10 milionů slušných 137 mega. Čekám, že tentokrát byl rozpočet podobný, takže 9 milionů z Ameriky a 21 milionů ze zbytku světa je velice slušný start, který bez problémů seniorům jejich druhou cestu do Indie zaplatí.

Pěknou pohromu si ale zajistili Foxové, kteří přichází s Nepovedeným kšeftem, ve kterém se Vince Vaughn vydává na služební cestu do Evropy a zjišťuje při tom, že už dávno není kasovním tahounem. Film utržil jenom 4,8 milionů, což znamená, že stěží dosáhne v Americe na polovinu pětatřicetimilionového rozpočtu a bude opravdu zajímavé sledovat, jestli dovedou Foxové prodat tuhle hloupou nevtipnou komedii nám Evropanům. Zatím ze světa přišlo 2,6 milionu.

Americký sniper jinak oficiálně zdolal v USA 337 milionů dolarů, což ho tam činí nejvýdělečnějším filmem roku z 2014. Celosvětově Clint Eastwood pokořil půl miliardy. Dobře se daří i Kingsmanovi, který má aktuálně globálních 250 milionů, a samozřejmě i Padesáti odstínům šedi, které mají celosvětově 528 milionů, takže je naprosto jedno, že v Americe již film nikoho nezajímá. Obrovské tržby má i Velká šestka, která po novém roce otevírala na dalších a dalších trzích a postupně vyšplhala na celkových 604 milionů dolarů a stává se tak nejvýdělečnějším ne-pixraovským filmem od Disneyho, hned za Lvím králem a Ledovým královstvím.

Disney ale zaútočí i příští týden, kdy nás čeká hraná Popelka, které bude konkurovat ještě Liam Neeson a jeho Noční běžec.

Zdroj: Forbes

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest