Má Riddick finanční potíže?

Má Riddick finanční potíže? | Fandíme filmu
Riddick údajně zastavuje produkci. Přesto si Vin Diesel shání protivníky. Mimo jiné mu po krku půjde také Starbuck z Battlestar Galactiky.

Napříč internetem se šíří poplašná zpráva, podle které produkci Riddicka došly peníze a tak se natáčení odkládá. Má to jeden háček. Všechny servery vycházejí z jediného článku bulvárního magazínu TMZ, a téměř nikdo se nad tvrzením bulváru nepozastavuje, ani si ho nesnaží nějak ověřit. Zpráva samozřejmě může být pravdivá, ale proberme si společně fakta: V článku TMZ se doslova říká,  že „majitel montrealského studia vyhodil všechny z placu a vyměnil zámky, protože mu Dieslova produkční společnost One Race Films neplatí účty. Podle anonymního zdroje už také přes dva týdny nedostali zaplaceno někteří členové štábu. Majitel studia Michel Trudel je ochotný pokračovat ve spolupráci, jakmile se vše vyřeší“.

Co tak úplně nesedí? Tak zaprvé, TMZ je bulvár a na jejich informaci se nelze stoprocentně spolehnout. TMZ celou dobu také mluví pouze o Dieslových One Race Films, jenže na filmu spolupracuje také Radar a především Universal. Těžko věřit tomu, že takhle velká společnost nemá na základní splácení faktur. One Race Films navíc v posledních letech produkovaly pouze čtvrtý a pátý díl Rychle a zběsile, tedy velmi úspěšné filmy. Opět se tedy nechce věřit, že by neměly našetřeno ani na pre-produkci.

Dále je třeba vzít v potaz, že castingy začaly někdy v polovině října a první klapka měla padnout 31. října. Je tedy zvláštní mluvit o zamykání studia (zamykání dne 26. 10. !) a neplacení personálu. Samozřejmě, ve studiu mohly probíhat pre-produkční práce a personálem mohou být myšleni nějací technici, ale opět to musím říct: Je těžké uvěřit, že by si produkce nedokázala spočítat peníze, ještě než vůbec natáčení pořádně začne. Ve prospěch TMZ naopak částečně hovoří tvrzení největší Dieslovy fanouškovské stránky, VinXperience, která na svém facebooku tvrdí, že štáb „už“ dostal zaplaceno. Otázkou je, nakolik může mít fanouškovská stránka spolehlivé informace, a co přesně tím „už“ myslela. Má to znamenat, že štáb opravdu čekal na peníze, ale teď už je vše v pořádku?

Tak či tak, tomu, že je vše v pořádku by nasvědčoval fakt, že Riddick (podle Bloody Disgusting) vesele nabírá obsazení. Již dříve byli potvrzeni Vin Diesel a Karl Urban, teď jsou na stole další jména. Andreas Apergis (především dabér videoher) si zahraje postavu Kronea „velitele temné teokracie“, Bokeem Woodbine (Skála, remake Total Recall) a Dave Bautista (profesionální wrestler) si zahrají blíže nespecifikované postavy. Daleko nejzajímavější je ale obsazení Katte Sackhoff, kterou budete znát především jako Starbuck z Battlestar Galactiky (mimochodem se chystá filmová verze). V Riddickovi si zahraje žoldnéřku Dahl, která titulního hrdinu bude stopovat.

Doufejme, že se všechny nejasnosti brzy vysvětlí a filmu se dočkáme ve stanoveném termínu, tedy už během příštího roku. Dodáváme, že z oficiálních míst (Vin Diesel, Universal...) se ke kauze nevyjádřil.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest