Kristen Stewart vymění Stmívání za Akiru

Kristen Stewart vymění Stmívání za Akiru | Fandíme filmu
Aneb preview kultovního Akiry.

Utrpení Kristen Stewart pomalu končí. Twilight sága je dotočená, poslední propagační kolečko ji čeká příští rok, a pak už se konečně bude moct naplno věnovat pořádným filmům. Už příští rok ji uvidíme ve stylizované fantasy Sněhurka a lovec a snad i v adaptaci Kerouacova Na cestě. Vedle toho chystá několik dalších filmů, přičemž jedním z nich by mohl být legendární Akira. Podle serveru Deadline byla Kristen tenhle týden nabídnuta hlavní ženská postava jménem Kei.

Akira je kultovní japonská manga, která byla později adaptována do neméně kultovního anime filmu. Příběh se odehrává v dystopickém Neo-Tokyu roku 2019, kdy se motorkář Shotaro Kaneda snaží zastavit svého dřívějšího následovníka, Tetsua Shimu, který následkem otřesu získal nadpřirozené schopnosti, prohloubil si komplex méněcennosti a vydal se na dráhu teroru. Tetsuo navíc hrozí osvobodit Akiru - uvězněného chlapce, obdařeného nekontrolovatelnými nadlidskou mocí.

Hranou adaptaci Warner Bross. chystají už od roku 2002, kdy se jim na Akiru podařilo zakoupit práva. K projektu byla postupně připojena celá řada režisérů (Stephen Norrington, Albert Huges) a herců, namátkou Mila Kunis, Keanu Reeves, Morgan Freeman, Joseph Gordon Levitt, Leonardo DiCaprio nebo James Franco. Většina jmen se ale nikdy nepotvrdila anebo odpadla stejně rychle, jako se objevila. Definitivní podobu začíná film dostávat až v posledních měsících.

Na režisérské židli snad definitivně usedne Jaume Collet-Serra, od kterého jste letos mohli v kinech poměrně příjemného Neznámého, popřípadě loni u nás na DVD vyšel ještě lepší Sirotek. Hlavní roli Kanedy by si měl zahrát Garrett Hedlund (Tron Legacy), Kristen Stewart by mohla hrál rebelskou vůdkyni a Kanedovu lásku Kei, Helena Bonham Carter Lady Miyako, Gary Oldman plukovníka Shikishimu a Keira Knightley blíže nespecifikovanou roli. A kdo by mohl hrát Tetsua? Nejblíž k roli mají Ezra Miller (hvězda festivalového hitu We need to talk about Kevin) a Alden Ehrenreich (Bennie z Copollova Tetra).

Na scénáři se postupně podíleli Mark Fergus a Hawk Ostby (Potomci lidí, Iron Man, Kovbojové a vetřelci),  pak jejich práci přepisoval nováček Albert Torres a na závěr se do scénáře pustil ještě zkušený Steve Kloves (ten především zadaptoval Harryho Pottera, ale možná ho čeká práce na druhém Man of Steel). Jenže to bylo ještě před najmutím Collet-Serry, kdo ví, jestli nový režisér nebude požadovat další úpravy. Film produkuje, mimo dalších, Leonardo DiCaprio, na snímku se podílí Katsuhiro Otoma, tvůrce původního animovaného filmu, a rozpočet by měl činit 90 milionů dolarů. Což je na kyberpunkovou sci-fi, upřímně řečeno, dost málo. Zvlášť vzhledem k tomu, že se zpočátku počítalo s rozdělením příběhu na dva filmy a doposud tahle informace nebyla vyvrácena. Natáčení by mělo začít na přelomu února a března příštího roku.

Zdroje: wikipedia, Variety, Deadline, The Hollywood reporter - 1), 2)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest